Chelsea zeer tevreden met Vitesse-coach Fred Rutten

Pieter Vierstraete
| 2 reacties
Chelsea zeer tevreden met Vitesse-coach Fred Rutten
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vitesse staat op dit moment op de tweede plaats in de Nederlandse Eredivisie en daar zit coach Fred Rutten voor heel wat tussen. Ook Chelsea is in zijn nopjes met de ze gang van zaken.

Chelsea heeft namelijk een samenwerkingsakkoord met Vitesse. Gaël Kakuta, Patrick van Aanholt en Tomás Kalas worden momenteel door the Blues verhuurd aan Vitesse.

De Nederlandse hoofdscout van Chelsea, Piet de Visser, weet dat zijn werkgever zeer tevreden is over het werk van Rutten: “Wat opvalt is dat deze jongens in dit eerste half jaar een bijzondere ontwikkeling doormaken. Kalas, die zijn hele leven centraal achterin speelde, is een revelatie als rechtsachter.”

Het beste voorbeeld is volgens De Visser Van Aanholt. “Vorig seizoen kende hij een dramatisch jaar. Huidig Anderlecht-coach John van den Brom zag alleen maar zijn nonchalance en liet hem vervolgens links liggen. Dat was een grote blunder.”

“Rutten is met hem aan de slag gegaan en nu maakt hij grote sprongen. In Engeland zien ze ook het verschil dat Rutten maakt. Chelsea wil dat spelers in Nederland stappen maken. Jongens die op een dood spoor zijn geraakt moeten in Nederland opbloeien. Dat is aan Rutten wel toevertrouwd.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties