Interview De Petter klaar voor rentree: "Nog meer genieten nu"

De Petter klaar voor rentree: "Nog meer genieten nu"
Foto: © SC

Steven De Petter is terug. De middenvelder werd de laatste maanden hard gemist bij KV Mechelen, maar is na al het blessureleed klaar om voor nieuwjaar nog zoveel mogelijk matchritme op te doen. "Lang geleden dat ik me zo goed voelde", aldus de Aalstenaar.

Door Johan Walckiers

De Petter moest lang toekijken na een buikspierblessure, een operatie drong zich op en zijn laatste competitiematch dateert ondertussen al van 1 september. "Ik heb heel de week alles kunnen meedoen", zucht hij opgelucht. "Ik voel me goed, niet meer of niet minder. Het is lang geleden dat ik dit gevoel had."

Steven, ben je er dit weekend bij?

"Ik zit toch in de kern voor de wedstrijd tegen Lokeren. Ik voel me ook klaar, maar natuurlijk is het al lang geleden dat ik een officiële wedstrijd speelde. Matchritme kan je niet simuleren op training."

En ben je klaar om te starten indien nodig?

"Daar ben ik voorzichtig in. Ik weet van waar ik kom. Elke minuut die ik voor Nieuwjaar nog speel, zal pure winst zijn. In samenspraak met de medische staf zal ik zien wat mogelijk is en wat niet."

Je was enkele weken geleden al eens bijna klaar, maar toen herviel je. Hoe zwaar was die ontgoocheling?

"Het was een verwittiging dat ik nog niet klaar was. Het was wel een serieuze ontgoocheling, maar het blijft toch een operatie. Het was de zwaarste blessure die ik ooit gehad heb, op alle gebied. Zowel fysiek als mentaal. Maar op mijn positie moet je tiptop zijn, anders komen er vodden van. Zeker met mijn speelstijl."

En voel je dat nu alles in orde is?

"Ja, nu ben ik er klaar voor."

Het moet vooral pijnlijk geweest zijn na die goeie start van jou?

"Ja, ik had toch een goeie binnenkomer bij Mechelen. Maar goed, dat hoort bij het voetbal en het ligt achter mij. Als ik nu op het veld zal staan, zal ik nog meer genieten, want ik weet nu dat het geen evidentie is, maar een luxe."

De coach heeft dikwijls gezegd dat hij vooral jou miste, als buffer. Zeker nu ook De Witte en Pandza, de andere krachtpatsers, er niet zijn.

"We hebben inderdaad de pech gehad dat er veel dezelfde types op hetzelfde moment zijn uitgevallen. Veel jongens hebben op een plaats moeten spelen die de hunne niet is. Maar het bewees toch de breedte van onze kern. We bleven voetballen op een herkenbare manier. Er zit een visie achter. Spijtig genoeg leverde dat niet altijd punten op."

Moeten jullie al beginnen voorbereiden op volgend seizoen? 

"We moeten ons toch nog focussen op de huidige competitie. Het is een heel rare competitie, want het ligt allemaal zo dicht bij elkaar. We moeten punten pakken om toch niet te veel naar beneden te hoeven kijken. We gaan eerst dit seizoen vol maken en dan pas naar volgend seizoen kijken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties