Vitesse houdt doelpuntenkermis, ook Heracles en PEC Zwolle naar kwartfinale

Heracles heeft zich voor bij NAC naar de kwartfinale van de Nederlandse beker geknokt. Vitesse hield een waar doelpuntenfestijn tegen ADO' 20 en PEC Zwolle had verlengingen nodig tegen tweedeklasser Go Ahead Eagles.

NAC Breda – Heracles 1-3

NAC blijft in de hoek waar de klappen vallen zitten. Het team van Sepp De Roover ligt na een thuisnederlaag tegen Heracles nu ook uit de beker.

De thuisclub kwam na een kwartier nochtans op voorsprong via Schalk, maar op het halfuur had de ploeg uit Almelo al gelijkgemaakt via Castilion. Daarna bleef het lange tijd afwachten wie uiteindelijk aan het langste eind zou gaan trekken, maar in de laatste tien minuten maakte Heracles het af via Armenteros en Everton.

Vitesse – ADO ’20 10-1

Vitesse kon de 1 op 6 in de competitie van zich proberen af te schudden door een glansprestatie af te leveren tegen derdeklasser ADO ’20. Janssen zette de club het Arnhem al na drie minuten op voorsprong en van Ginkel zorgde nog voor het kwartier al voor een dubbele voorsprong. Daarna viel de scoremachine stil tot na de rust, waardoor het even een moeilijke wedstrijd leek te gaan worden.

Eens het derde doelpunt gevallen ging het echter snel. Via twee keer Bony, Ibarra en Pröpper werd het in geen tijd 6-0. Keus zorgde voor een eerredder, maar daarna ging Vitesse via Ibarra, Havenaar en tussendoor ook twee keer Hofs naar de dubbele cijfers.

Go Ahead Eagles – PEC Zwolle 2-3 (n.v.)

Het duurde bijna een uur voor Zwolle door de defensie van Go Ahead Eagles raakte en de 0-1 binnewerkte via Mokhtar. Een dikke vijf minuten later werden de bordjes terug in evenwicht gehangen via Houtkoop. Niemand kon nog scoren, waardoor er verlengingen nodig waren om een winnaar aan te duiden.

Daarin kwam Zwolle via Benson terug op voorsprong, maar meteen na de 1-2 viel de gelijkmaker terug via Peters. Het was uiteindelijk weer Benson die drie minuten voor tijd strafschoppen vermeed.