Interview Been: "Bij verlies tegen Anderlecht wordt de kloof heel groot"

Niels Ceulemans
| 13 reacties
Been: "Bij verlies tegen Anderlecht wordt de kloof heel groot"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de aanloop naar Super Sunday, Genk ontvangt Anderlecht en Brugge moet naar Standard, steekt Mario Been niet onder stoelen of banken dat het een heel verschil maakt dat Anderlecht moet aantreden zonder Mbokani. De coach verwacht een leuke wedstrijd met twee teams die voor de overwi

Robby Morren in Genk

De Nederlandse coach beseft dat Genk een slechte zaak doet indien het tegen Anderlecht zou verliezen. "Voor de Belgische competitie zijn zulke wedstrijden zeer mooi. Wij willen graag laten zien dat we goed kunnen voetballen. Als we niet winnen, dan wordt de kloof met Anderlecht enorm groot en dat is voor de competitie ook niet leuk. Wij zullen er alles aan doen om te winnen maar dat zal men bij Anderlecht ook zeggen en dan krijg je een leuke wedstrijd."

Zonder Mbokani, dat scheelt
Anderlecht kan geen beroep doen op Mbokani, man in vorm bij paars-wit. Hij moet geschorst vanuit de tribune toekijken. “Ik ga het niet onder stoelen of banken steken dat Dieumerci heel belangrijk is voor Anderlecht, hij scoort veel. Dat hij er nu niet bij is, dat scheelt natuurlijk wel."

Been denkt dat De Sutter zijn plaats zal innemen. "Zij hebben een sterke selectie. Ik verwacht dat De Sutter zal spelen, die kan ook een goal maken maar dat is wel een ander type waar je tegen speelt. Hij zal vooral heel gemotiveerd zijn.”

In de heenronde speelde Genk een goede wedstrijd op het veld van Anderlecht, het werd uiteindelijk 2-2. Been zag zijn ploeg vooral een goede eerste helft spelen. “Die eerste helft vond ik ons zeer goed spelen maar je mag niet vergeten dat Anderlecht momenteel een andere ploeg is.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties