Interview Biglia duidelijk: "Ik wil weg in januari"

Biglia duidelijk: "Ik wil weg in januari"
Foto: © SC

Lucas Biglia wil vertrekken: niet op het einde van het seizoen, maar in januari. De Argentijn heeft zijn ambities bijgepast en hoopt dat er een club de gevraagde acht miljoen euro op tafel wil leggen. "Ik kan nog maar vier of vijf jaar mee aan de absolute top."

Lucas, ben je er nog voor de tweede ronde?

"Iedereen weet dat ik in januari naar een grotere competitie wil. Ik ga nog twee matchen alles geven voor Anderlecht, daarna ga ik naar Argentinië. En vervolgens zullen we wel zien."

Er werden veel grote clubs geciteerd, maar is er concrete interesse?

"Dat zal ik bekijken met mijn manager bij mijn terugkeer naar Argentinië. Het mag duidelijk zijn dat als AC Milan of Inter aankloppen ik desnoods met de fiets naar ginder trek. Maar mijn prioriteit is om naar een groot kampioenschap te trekken, de club heeft weinig belang."

Dat de kapitein van Anderlecht zegt dat hij in het midden van het seizoen wil vertrekken, is nogal vreemd.

"Ik kan de supporters begrijpen dat ze niet gelukkig zijn, maar op een bepaald moment is de ambitie van een speler belangrijker dan de fans. Gedurende de 6,5 jaar bij Anderlecht heb ik me altijd 100 procent gegeven. Ik heb niet altijd goed gespeeld, maar ik heb alles gedaan wat ik kon, zelfs als ik ziek of geblesseerd was. Mijn geweten is zuiver. Ik wou afgelopen zomer al vertrekken, maar ik heb me altijd als een prof gedragen. John van den Brom begrijpt mijn situatie, want hij was zelf speler. Herman Van Holsbeeck, Besnik Hasi en de coach zijn de drie mensen waarvoor ik niets verberg."

Van den Brom wil je wel graag houden.

"Hij is een beetje te laat op Anderlecht gekomen. In januari word ik 27. Voor mij is het moment om te vertrekken gekomen. Ik heb geen tijd meer te verliezen. Ik heb hard gewerkt om mijn oude vorm terug te krijgen en wie weet wat er gebeurt binnen enkele maanden. Vorig seizoen ben ik gebleven tot juni, maar dat heb ik me beklaagd, want ik vond mijn oude vorm nooit terug. Ik wil zo snel mogelijk zekerheid hebben om de voorbereiding te kunnen aanvatten met mijn nieuwe club."

Je wil vertrekken, maar is er ook een club die acht miljoen wil betalen?

"Ik heb die clausule in mijn contract goedgekeurd. Ik moet ze dus respecteren. Toen ik me blesseerde tegen Brugge in 2011 heeft Anderlecht me twee opties gegeven. Ofwel liet ik me direct opereren of ik speelde zo verder zodanig dat ik de Copa America kon meespelen met Argentinië. Maar in het tweede geval moest ik bijtekenen met die fameuze clausule dus."

Moest je geen transfer beet hebben, kan je je dan nog motiveren voor de tweede ronde?

"Ja, maar het mag duidelijk zijn dat de ontgoocheling elke keer wat groter wordt. Een carrière gaat snel voorbij. Er resten me nog maar vier of vijf jaar om op het hoogste niveau mee te draaien."

In september zei je nog dat je bij Anderlecht gebleven was omdat er geen degelijke club was gekomen.

"Ja, maar ik heb mijn ambities bijgeschaafd. Ik wil nog altijd naar een groot kampioenschap, maar de club is niet meer zoveel van belang."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties