Interview Buffel: "Het zit iets meer mee bij Anderlecht dan bij ons"

Robby Morren
Robby Morren
| 43 reacties
Buffel: "Het zit iets meer mee bij Anderlecht dan bij ons"
Foto: © SC

Thomas Buffel wil tegen Anderlecht maar al te graag de drie punten pakken. In een gesprek met Voetbalkrant legt de middenvelder uit wat volgens hem het verschil is tussen Anderlecht en Genk op dit moment.

door Robby Morren

De clash tegen paars-wit is belangrijk omwille van de punten maar ook omwille van het prestige, vindt Buffel. "Het is sowieso een topper waarbij het prestige telt. Daarnaast heb je natuurlijk ook dat we zo snel mogelijk zekerheid willen over een plaats in de top zes en daarom is het belangrijk dat we punten meepakken uit die wedstrijd."

Mbokani
Dat Mbokani niet speelt, is een voordeel voor Genk maar Buffel weet dat Anderlecht over voldoende kwaliteit beschikt om dat op te vangen. "Mbokani is productief de laatste weken maar zij hebben nog andere spelers die doelpunten kunnen scoren."

Stinkende best
Mario Been kan zondag een beroep doen op een volledig fitte kern. "De laatste maanden hebben we wel wat blessures gekend in onze kern maar de medische staf heeft zijn werk goed gedaan en nu zijn alle jongens fit. Iedereen doet ook zijn stinkende best en verzorgt zich goed om erbij te zijn."

Na de 0-5 in de beker ging Genk zondag na een zwakke partij onderuit tegen Zulte Waregem. De middenvelder geeft toe dat hij niet helemaal fris zat en dat Genk een offday had. 

"We hebben nooit een vuist kunnen maken tegen Zulte Waregem."

"De match tegen Zulte Waregem was collectief niet goed. Het is niet altijd makkelijk om de precieze oorzaak te achterhalen. Tegen Zulte Waregem had ik zelf geen goede benen, ik voelde me niet helemaal fris en wat ziekjes ook. Je probeert dan wel maar het lukt dan niet goed en dat is frustrerend dat je dan wat in de steek gelaten wordt door je lichaam, zeker omdat je twee dagen daarvoor wel een goed niveau haalde. Het is misschien ook niet onlogisch door de opeenvolging van al die wedstrijden en misschien was ik niet de enige die er moeite mee had. We hebben nooit echt een vuist kunnen maken."

Het verschil tussen Genk en Anderlecht
Heel wat waarnemers zien RC Genk als belangrijkste titelconcurrent voor Anderlecht. Toch tellen de Brusselaars nu al 11 punten meer dan de Limburgers. Buffel legt uit dat Anderlecht ook de drie punten pakt als ze minder voetballen en merkt ook het verschil in arbitrage op.

"Als wij eens een mindere wedstrijd spelen, dan laten wij meestal punten liggen en dat is nog een leerproces voor onze ploeg. Anderlecht staat daar nu bovenaan omdat ze ook in mindere wedstrijden punten pakken. Dat is op dit moment het verschil."

"Als je kijkt naar het aantal strafschoppen dat Anderlecht al kreeg."

"Anderzijds zit het misschien ook wel iets meer mee met hen dan met ons. Als je kijkt naar het aantal penalties dat zij al gekregen hebben of het aantal strafschoppen dat wij tegen hebben gekregen of rode kaarten die geseponeerd werden. Het is toch wel een rode draad door onze campagne dat het in mindere wedstrijden voor ons ook nog eens tegenzat in dubieuze fases en dan loop je af en toe averij op. Al bij al mogen wij nog altijd trots zijn op onze prestaties tot nu toe."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties