Dury: "Bergen is een moeilijke verplaatsing"

Dury: "Bergen is een moeilijke verplaatsing"
Foto: © SC

Zulte Waregem staat voorlopig tweede in de competitie. Met een 6 op 6 in de resterende twee wedstrijden in Bergen en thuis tegen OHL zouden de West-Vlamingen met een grote voorsprong op de nummer 7 de winterstop intrekken.

Door Aernout Van Lindt

“Maar Bergen is een moeilijke verplaatsing. Ze hebben met Perbet en Jarju veel offensieve kwaliteiten in de rangen. We gaan wel zoals steeds proberen om te winnen. Op die manier kunnen we op de tweede plaats het nieuwe jaar in”, aldus Francky Dury.

“We focussen enkel op de positieve zaken. Daardoor kunnen we ook na een mindere wedstrijd, zoals in de beker tegen Genk, ons snel herpakken. We analyseren onze wedstrijden goed, maar benadrukken de fouten niet. Ik verlies liever een keer met 0-5 dan vijf keer met 0-1”, vervolgde de coach.  

Over hoe ver Zulte Waregem dit seizoen kan komen in play-off 1 gaf Dury mee “dat het eerst vooral nodig is om 100% zeker te zijn dat we die play-off 1 effectief halen. Daarna kunnen we pas verder kijken, al weten we wel dat we al enkele toppers dit jaar eens hebben geklopt en dat we dus niet met een compleet kansloos gevoel aan de play-off 1 zouden beginnen. De vorm van het moment zal dan ook wel meespelen en op enkele maanden kan nog veel gebeuren”, besloot de trainer van Zulte Waregem.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties