Interview Koulibaly: "Het verschil met Anderlecht is realisme"

Robby Morren
Robby Morren
| 15 reacties
Koulibaly: "Het verschil met Anderlecht is realisme"
Foto: © SC

Het verschil tussen Genk en Anderlecht is het realisme waarmee de Brusselaars voetballen. Dat vertelt Genk-verdediger Koulibaly. Hij schetst ook het belang van de wedstrijd tegen Waasland-Beveren. "We moeten absoluut winnen", klinkt het.

door Robby Morren

Genk ging tegen Anderlecht in de slotfase met 2-4 de boot in. Koulibaly vond dat Genk de beste ploeg was maar zag dat Anderlecht met veel meer realisme en efficiëntie voetbalde.

"We hebben de kans gehad om op 3-2 voorsprong te komen en in de slotfase hadden we de kans om de gelijkmaker te scoren. Het is des te teleurstellender omdat we in de tweede helft heel goed voetbal hebben gebracht. We hebben het echte Genk getoond. Wij waren beter maar Anderlecht heeft met veel realisme gespeeld en had aan een drietal kansen genoeg om te winnen."

Realisme en geluk
"Het verschil tussen Genk en Anderlecht ligt in het realisme. Zij hebben niet veel kansen nodig, ze creëren niet zo heel veel maar ze scoren wel. Daarbij komt ook dat ze toch wel de nodige dosis geluk hebben. Als je ziet hoe bij die derde goal de bal op de rug van onze doelman botst en dan mochten ze vanuit buitenspel scoren. Het is nu aan ons om te bewijzen wat wij in onze mars hebben."

"Twee matchen op rij verliezen mag eigenlijk niet voor Genk."
 

"De kloof met Anderlecht is nu heel groot geworden. We moeten er absoluut voor zorgen dat we de wedstrijd tegen Waasland-Beveren winnen en dat we met de drie punten de winterstop in kunnen gaan. Twee wedstrijden op rij verliezen, dat mag eigenlijk niet voor Genk. We moeten zoveel mogelijk wedstrijden winnen. Na de nederlaag tegen Anderlecht was iedereen teleurgesteld in de ploeg. We moeten ervoor zorgen dat we een goed 2012 niet moeten afsluiten met een nederlaag."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties