Ferguson veegt Pardew en Newcastle de mantel uit

Pieter Vierstraete
| 37 reacties
Ferguson veegt Pardew en Newcastle de mantel uit
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sir Alex Ferguson heeft één van zijn zwaarste publieke bolwassingen ooit uitgedeeld. Zo noemde hij Newcastle 'een prutsclub uit het noordoosten'. De Schot is furieus over het commentaar van Pardew op zijn gedrag.

Newcastle-manager Alan Pardew heeft de boter opgegeten nadat hij Sir Alex Ferguson wangedrag verweet tijdens de 4-3 kraker op Old Trafford van tweede Kerstdag.

Ferguson was woedend op ref Mike Dean nadat die het tweede doelpunt van Newcastle goedkeurde, hoewel zijn assistent had gevlagd voor buitenspel. Toen Dean na rust het veld opkwam, volgde Ferguson hem en praatte op Dean in. Pardew vond dat niet kunnen en wees Ferguson terecht. Een slecht idee blijkt nu.

“Ik zei niets onbeleefd of verkeerd tegen de ref”, zegt Ferguson. “Iedereen weet dat ik emotioneel kan zijn, maar ik ga nooit te ver. Ach, Pardew stelt zich nu alleen maar aan omdat ik manager ben van één van de bekendste clubs ter wereld en hij baas is van die prutsclub uit het noordoosten van Engeland.”

“Pardew is trouwens een grote hypocriet, want hij is zelf de ergste als het aankomt op het beledigen van scheidsrechters. Hoe hij mij kan bekritiseren is niet te geloven. Hij vergeet ook nog hoeveel ik hem in de tijd geholpen heb”, besluit ‘Don’ Ferguson.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties