Mechelen verdienstelijk onderuit tegen Dortmund

Niels Ceulemans
| 7 reacties
Mechelen verdienstelijk onderuit tegen Dortmund
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Onder een zachte Spaanse avondzon verloor KV Mechelen nipt van grootmacht Borussia Dortmund. Hoewel de Duitsers het meeste balbezit hadden konden ze maar weinig echte kansen versieren. Mechelen kwam er af en toe zelf goed uit.

In het begin van de eerste helft moest KV Mechelen zich beperken tot verdedigen. Dortmund speelde de bal goed rond en dwong Mechelen terug te plooien. De Mechelaars hadden duidelijk problemen om de bal in de ploeg te houden.

Dortmund had welgeteld 20 seconden nodig om zijn eerste kans te creëren. Lewandowski schoot knap op doel en Pacovski moest meteen een corner toestaan. Ook bij de tweede kans van de Duitsers was er een belangrijke rol weggelegd voor Lewandowski. De Poolse international ging op wandel in de Mechelse zestien maar vergat te besluiten.

Op het half uur dan toch een kans voor Mechelen. Cordaro werd goed diep gestuurd in de zestien maar hij kon niet tot een schot komen. Vlak voor rust belandde een afgeweken vrije trap van De Witte in de voeten van een Mechelaar, die was echter te verrast om iets van de kans te maken. De Maneblussers hielden zo relatief gemakkelijk stand.

Ook in de tweede helft een vroege kans voor Dortmund maar de vrije trap werd niet in doel verlengd. In de 54ste minuut dan de beste kans van de wedstrijd. Enevoldsen speelde mooi Hummels uit maar zijn schot ging voorlangs. Hier zat meer in!

Even later kreeg Mechelen het deksel op de neus. Uitblinker Götze ging op wandel in de zestien en werd neergelegd. Hij trapte de penalty zelf keurig binnen.

Nieuwkomer Rits mocht een kwartier voor tijd invallen maar hij kon zijn stempel niet op de wedstrijd drukken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties