"Er was geen chemie tussen Leekens en de spelers"

Fabian Morren
| 39 reacties
"Er was geen chemie tussen Leekens en de spelers"
Foto: © SC

Rudi Verkempinck moest samen met Georges Leekens vertrekken bij Club Brugge. De assistent blikt in Het Nieuwsblad terug op zijn bewogen periode bij Club.

"Ik was die zondagavond nog op weg naar boven , naar Bart Verhaeghe, toen mijn ontslag al op teletekst stond", vertelt Verkempinck. "Mijn vrouw en dochter in de ‘Family House' op de club wisten het eerder dan ik. Je kan je voorstellen hoe we thuis kwamen... "

"En toen belde Christophe Daum. Waarop hij mij uitlegde dat achter elke deur die dichtgaat er een deur weer opengaat. En, weet je, hij zei ook: ‘Luister, Rudi, ik neem nú meteen de auto en binnen drie uren sta ik bij jou thuis.' Dat vergeet ik nooit."

Verkempinck zag dat het met Leekens niet lukte. "Er was geen chemie met de groep. Het klikte niet", stelt hij. "Had ook te maken met de slechte resultaten natuurlijk, maar de aanpak van Georges pakte niet. Bij Kortrijk was Georges alleenheerser, de vader van de familie."

"Bij Club moest hij werken in een complexe structuur, met veel departementen, het Personal Performance Center, enzovoort", vervolgt de assistent-coach. "En hij wilde het op zijn manier doen. Zijn stijl, vertrouwen creëren met spelers door te knuffelen enzovoort, lukte bij Club gewoon een stuk minder."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties