Genk zoekt oplossing voor jonge talenten

Genk zoekt oplossing voor jonge talenten
Foto: © SC

De lappenmand bij Racing Genk is op Joneleit na volledig leeg. De plaatsen zijn heel duur en de jongeren hebben het moeilijk om aan de bak te komen. Voor hen zoekt de club daarom een oplossing.

Robby Morren in Genk

Genk heeft een uitgebreide kern, alle plaatsen zijn minstens dubbel bezet. Nu iedereen fit is, krijgen de talentvolle jongeren amper speelkansen. Zo vallen Ayub, Limbombe, Croux, Walsh en Leandro naast de selectie voor KV Mechelen. Daarom wil de club enkele jongeren elders stallen waar ze meer speelkansen krijgen.

"We zijn ermee bezig. We proberen een goede selectie te maken van jongens die elders aan de bak kunnen komen", legt coach Mario Been uit. "Voor jonge spelers is het altijd goed dat ze zich kunnen ontwikkelen. Al de jongens die tegen KV Mechelen niet spelen, die kunnen allemaal nog een stap maken door middel van ergens te gaan spelen. Een aantal moeten natuurlijk ook nog hier blijven want nu is iedereen fit maar met het grote aantal wedstrijden dat wij nog spelen en eventuele schorsingen of blessures, gaan we toch weer spelers nodig hebben."

Leandro Trossard naar Lommel
Zo zal de 18-jarige Trossard naar alle waarschijnlijkheid de rest van het seizoen voor Lommel spelen. "Wij zijn ervoor te vinden, we zijn ermee bezig. De kans dat hij daar elke week speelt is natuurlijk vele malen groter dan bij een hogere club."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties