UEFA vraagt om FIFA-mandaat van voorzitter in te perken

UEFA vraagt om FIFA-mandaat van voorzitter in te perken
Foto: © SC

De 53 leden van de Europese voetbalbond hebben de FIFA gevraagd om de duur van het mandaat van FIFA- voorzitter in te perken. Bij het Internationaal Olympisch Comité (IOC) is dat reeds het geval. Nu willen de voetbalbonden dat die regel ook bij de Wereldvoetbalbond van toepassing is.

De oproep komt uit een verklaring van de federaties over de hervormingen die op til staan. In mei zullen de hervormingen besproken worden op een congres in Mauritius. Zo meldt Het Nieuwsblad.

“Er moet een maximale termijn op het voorzitterschap van de FIFA staan vanaf 2015, naar het voorbeeld van het IOC. Daar duurt een eerste mandaat acht jaar, nadien vier jaar en dan is het afgelopen”, aldus de secretaris-generaal van de UEFA, Gianni Infantino. “Na de schandalen van het verleden heeft het IOC deze regel al ingesteld. We hoeven hen enkel te volgen.”

De huidige voorzitter, Sepp Blatter, werd in 2011 herverkozen voor zijn vierde mandaat van vier jaar. De UEFA vraagt ook om een maximumleeftijd op het ogenblik dat hij verkozen wordt: 72. Blatter is er intussen 76.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties