Arsenal nipt voorbij tweedeklasser in FA Cup

Christophe van den Boom
| 2 reacties

Arsenal heeft het FA Cup-duel tegen tweedeklasser Brighton & Hove Albion gewonnen. Het werd 3-2. Invaller Walcott kroonde zich tot held door de late winner tegen de touwen te knallen.

De spelers van Brighton begonnen sterk aan de wedstrijd en hadden ook de eerste grote kans. Het schot van Ashley Barnes werd gered door Szczesny. Enkele minuten later trok Arsenal in de aanval en dat loonde. Giroud nam de bal over van Podolski en knalde de Gunners op voorsprong.

Brighton kwam iets na het halfuur simpel op gelijke hoogte. Een voorzet van David Lopez kwam tegen het hoofd van Barnes terecht en de bal vloog tegen de touwen. De speler van de tweedeklasser werd niet gedekt en kon dus vrij binnenkoppen.

In de tweede helft kwam Arsenal scherper uit de kleedkamer, maar het was wachten tot de 57e minuut voor Giroud de voorsprong op het bord zette. Maar luttele minuten later waren de bezoekers er opnieuw. Ulloa scoorde zijn eerste doelpunt voor de tweedeklasser en bracht zo zijn ploeg opnieuw op gelijke hoogte.

Wenger reageerde en haalde Walcott en Wilshere van de bank. Die beslissing was van goudwaarde. Een slechtweggewerkte corner eindigde in de voeten van Walcott en die wist exact wat hij ermee moest doen.

Arsenal won zo op het nippertje van Brighton & Hove Albion, die een sterk weerwerk boden.