FIFA opent onderzoek naar geboortedatum Mbemba Mangulu

FIFA opent onderzoek naar geboortedatum Mbemba Mangulu
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De FIFA heeft een onderzoek geopend naar de geboortedatum van de jonge Congolees Chancel Mbemba Mangulu van Anderlecht. Dat heeft de FIFA bekend gemaakt aan CNN.

De voetballer Chancel Mbemba Mangulu lijkt maar liefst vier geboortedagen te hebben. Dat brengt hem volgens CNN nu in de problemen, want de FIFA opent en een onderzoek. “We zijn alle documenten aan het analyseren en het onderzoek is aan de gang. Voorlopig kunnen we er niet meer over zeggen”, zei de wereldvoetbalbond.

Bij zijn eerste twee clubs in Congo had Mangulu geboortejaar 1988 bij zijn inschrijving, terwijl hij tijdens de kwalificatie voor de Afrika Cup in 2011 stond ingeschreven met geboortejaar 1991. Bij Anderlecht staat hij dan weer als jeugdspeler ingeschreven en volgens die documenten is hij geboren op 8 augustus 1994.

De speler zelf zou opklaring kunnen brengen, maar Mbemba Mangulu zelf denkt dat hij in 1990 geboren is. Samen maakt dat dus 4 verschillende geboortedata.

Anderlecht besloot volgens CNN alvast om de speler geen contract aan te bieden en de speler terug naar Kinshasa te sturen. “Omdat alles wat onduidelijk is in de zaak en omdat er wettelijke gevolgen kunnen opduiken, heeft Anderlecht besloten geen werknemerscontract aan te bieden aan Mbemba”, staat in een brief van Herman Van Holsbeeck aan de FIFA te lezen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties