Diakité: "Hopelijk kijken ze bij Lierse naar Afrika Cup"

Christophe van den Boom
| 9 reacties
Diakité: "Hopelijk kijken ze bij Lierse naar Afrika Cup"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Burkina Faso mag naar de kwartfinale van de Afrika Cup. In doel staat Daouda Diakité. Het 30-jarige sluitstuk is derde keuze bij Lierse, maar begon wel in de basis bij Burkina Faso. De doelman hoopt dat hij zich in de kijker speelt en dat zijn situatie op het Lisp zal veranderen.

"Vergeet niet dat ik op de vorige Afrika Cup’s de eerste doelman was van Burkina. Ik speelde al tegen toplanden als Ivoorkust. Ik ben niet zomaar iemand”, laat hij noteren in Gazet van Antwerpen.

Diakité kwam vorig seizoen uit voor derdeklasser Turnhout. In de zomer werd hij naar het Lisp gehaald, maar daar kon hij nog niet doorbreken. “Jammer genoeg heb ik de trainers niet kunnen overtuigen. Zij kozen voor Matz Sels. Ik kan niet zeggen dat ik beter of minder ben dan hij, want ik heb nog niet de kans gekregen om me te tonen. Hopelijk kijken de supporters van Lierse op Eurosport naar de Afrika Cup, dan zien ze mij ook eens bezig.”

Hij hoopt dat zijn prestaties zijn bankzitterstatuut veranderen. “Het doet pijn om na elke interland terug te keren en naast de ploeg te vallen, maar als prof moet je daarmee leven. Ik blijf hopen, misschien verandert mijn situatie na dit tornooi. Maar als ik de komende maanden niet aan spelen toekom, is het beter dat ik in de zomer een andere club zoek.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties