Interview Garrido: "Keuze voor nieuwkomers logisch"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 5 reacties
Garrido: "Keuze voor nieuwkomers logisch"
Foto: © SC

Club Brugge speelt zondag tegen Racing Genk. Het zal uit een ander vaatje moeten tappen dan tegen AA Gent, waar het spel ondermaats was. Club-coach Garrido blikt terug en vooruit.

Sander De Graeve in Brugge

“Gent zette heel goed druk, de nieuwe spelers hadden misschien nog wat tijd nodig. Sommigen dachten ook dat we Gent makkelijk opzij gingen zetten. Dat we er met drie goede passen door zouden geraken. Om te winnen moet je steeds op je best zijn.”

Garrido weerlegde de vraag of hij niet te veel nieuwkomers opgesteld had tegen Gent: “Wie moest ik dan centraal achterin brengen? Larsen was geblesseerd. De reden dat ik Duarte niet liet spelen is net omdat ik geen totaal nieuwe centrale verdediging wou. Hoefkens zorgde daar voor leiderschap. Ook de keuze voor Adu was logisch, Donk was geschorst.”

Velen hadden meer vervangingen of aanpassingen verwacht in de rust, zoals tegen Standard: “Tijdens de rust probeer je steeds conclusies te trekken. Dan probeer je het in de mate van het mogelijke te verbeteren. Het is geen magie hé. Er was verbetering, alleen niet genoeg voor de winst.”

Tegen Genk  moet het beter: “We spelen tegen een erg goede ploeg. Één die het de laatste jaren erg goed deed in België én in Europa. We moeten op ons best zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties