Reactie Fernandez: "Overwinning voor de spelers"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 17 reacties
Fernandez: "Overwinning voor de spelers"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Victor Fernandez was goedgeluimd na de zege tegen Beerschot. Hij schoof de lof door naar zijn spelers en was ook erg te spreken over de twee nieuwkomers, Hervé Kagé en Jorge López.

Sander De Graeve in Gent

"Deze overwinning is voor de spelers. Ze hebben zich geweldig ingezet. Ook de supporters verdienen een pluim. Ze gaven ons energie en kracht om de moeilijke momenten door te komen. Het was een moeilijke zege tegen een tegenstander die nooit opgaf."

Fernandez zag dat zijn ploeg het op het eind moeilijk kreeg: "We hielden 70 minuten de controle met bij wijlen briljant en snel voetbal. In plaats van 3-0 na kansen van Neto en Mboyo wordt het echter 2-1. Toen werden we zenuwachtig. Op zulke momenten moeten we de rust meer bewaren. Het is normaal als je al zo lang niet gewonnen hebt dat er dan twijfel in de ploeg sluipt."

Volgens Fernandez is Gent nu vertrokken: "De blokkages in de hoofden van de spelers zijn weggewerkt. Ze zullen nu vrijer kunnen voetballen." De coach zag ook nog enkele aspecten die beter konden: "Vooral op de afwerking en de laatste pass moeten we nog trainen."

De nieuwkomers konden Fernandez wel bekoren: "Kagé gingen we net vervangen als hij zijn beste actie uit zijn voeten schudt. Hij kon niet langer op het veld blijven, hij speelde lang niet en we wilden een blessure vermijden. Hij bracht wat ik van hem verwacht. Snelheid, diepgang en een dribbel."

In de plaats van Kagé kwam López: "Hij kwam in toen het wat moeilijker ging bij ons. Hij toonde zijn techniek en verloor geen enkele bal. Zijn fysiek moet nog verbeteren aangezien hij al lang geen wedstrijden speelde. Dat is bij drie, vier spelers van ons een probleem."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties