Geen nieuw Belgisch schandaal

Niels Ceulemans
| 6 reacties
Geen nieuw Belgisch schandaal
Foto: © SC

De Belgische voetbalwereld mag opgelucht ademhalen, in het rapport van Europol doken geen nieuwe feiten op over vervalste wedstrijden in België.

Eerder werd er bekend gemaakt dat het rapport ook Belgische wedstrijden bevatte. Nu blijkt dat deze feiten dateren uit 2008-2009. Het federaal parket kreeg hier gisteren bevestiging over. De kans is dan ook klein dat er iemand vervolgd zal worden.

“Europol had het wel degelijk over het dossier dat een paar jaar geleden door onze Duitse collega's in Bochum onderzocht is”, zo reageerde het federaal parket. “Uit dat dossier, met spilfiguren Ante Sapina en Mario Cvrtac, zijn ook een aantal Belgische wedstrijden uit het seizoen 2008-2009 als verdacht naar voren gekomen. Het gaat in de eerste plaats om wedstrijden van UR Namen.

Pas anderhalf jaar na het uitbreken van het schandaal rond Ante Sapina kwam vanuit Duitsland de informatie dat er een Belgisch luik in de zaak was. Daarom was het vinden van bewijzen een aartsmoeilijke klus. Het spelverloop van één bepaalde wedstrijd van UR Namen is nog altijd in onderzoek. Maar de kans dat iemand vervolgd zal worden, is zeer klein.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties