Fahey: "Niet genoeg epo-testen in het voetbal"

Fahey: "Niet genoeg epo-testen in het voetbal"
Foto: © SC

Het wereldantidopingagentschap vindt dat er meer controles moeten komen in het voetbal om zo te kunnen bewijzen dat de sport proper is. Nu zijn er te weinig controles, waardoor niemand met zekerheid kan zeggen dat de sport clean is.

Real Sociedad werd vorige week beticht van dopinggebruik, al dateren de vermeende feiten van jaren geleden. In het verleden werden ook al voetballers aan dokter Fuentes gelinkt, maar tot op heden is er weinig of niets bewezen over doping in het voetbal.

John Fahey, voorzitter bij het WADA, wil meer controles om klaarheid te scheppen: “Er zijn nu niet genoeg epo-testen in het voetbal. We moeten het voetbal aanmoedigen”, zei hij op een persconferentie in Londen.

Algemeen directeur David Howman vulde aan dat een biologisch paspoort ook zijn nut zou kunnen bewijzen, zoals in het wielrennen: “Het biologisch paspoort is een belangrijk wapen in de strijd tegen doping. Het zou de dopingcontroles in het voetbal veel efficiënter maken. Pas als we alle spelers grondig testen, kunnen we zeggen dat het voetbal geen dopingprobleem heeft.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties