Rode Duivelinnen kloppen Oostenrijk

Het Belgische vrouwenteam heeft kunnen winnen van Oostenrijk. Het werd 2-0 op het terrein van Gent-Zeehaven. Dit weekend verloren de Rode Duivelinnen nog van Nederland met 2-3.

Nederland is een EK-ganger en ook Oostenrijk was er dicht bij. De Oostenrijkers werden uiteindelijk uitgeschakeld in de barragewedstrijden tegen Rusland. In Gent konden de dames uit Oostenrijk echter geen vuist maken tegen de Rode Duivelinnen.

Tessa Wullaert – alweer zij – bracht België vlak voor rust op voorsprong. Zij hoopte al te kunnen winnen van Oostenrijk, zoals ze hier zei. De bezoekers kwamen sterk uit de kleedkamers, maar De Gernier legde halfweg de tweede helft de wedstrijd in een definitieve plooi.

Al bij al een mooie overwinning voor de Belgische nationale ploeg, dat later dit jaar begint aan de kwalificatiecampagne voor het WK van 2015 in Canada.