Interview Arbeitman: "Hoop bij Bergen te blijven"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 10 reacties
Arbeitman: "Hoop bij Bergen te blijven"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Shlomi Arbeitman ontvangt zaterdag met Bergen zijn AA Gent. Het wordt een speciale wedstrijd voor de huurling van Gent maar zelf scoren vindt hij niet belangrijk: "Het belangrijkste is dat we winnen en dat doe je als team."

Door Sander De Graeve

Arbeitman maakte bij Gent verschillende coaches mee, maar bij geen van hen stond hij echt lang in de basis: “Aan het begin van het seizoen, onder Sollied, was ik goed bezig. In de eerste wedstrijd scoor ik twee goals en de wedstrijden daarop presteer ik ook goed. Toch verdween ik uit het team. Niemand begreep dat, ook de supporters niet.”

“Toen Bob Peeters overnam was het hetzelfde verhaal. In de eerste paar wedstrijden mocht ik invallen. Ik deed het goed, maar viel desondanks opnieuw naast de ploeg.”

Nu vond Arbeitman bij Bergen een coach die hem wel meteen in de basis dropte, en liet staan: “Enzo geeft me veel vertrouwen. Hij wou me er, net als de rest van de technische staf, echt heel graag bij. Ik stond onmiddellijk in de basis. Ik ben hier nog maar enkele weken, maar ik voel me hier al thuis. Mijn ploegmaats helpen me ook erg goed.”

De Israëlische spits ziet dan ook een toekomst bij Bergen: “Ik word nu verhuurd door AA Gent, maar ik hoop dat ik hier mag blijven. Ik voel me hier goed, als Bergen me wil blijf ik.”

Shlomi Arbeitman vindt het niet belangrijk wie er scoort zaterdag: “Of ik nu scoor of niet, dat is niet belangrijk. Een speler die tegen zijn ex-club scoort, dat gebeurt zo vaak dat het geen nieuws meer is. Een wedstrijd win je toch niet alleen? Als de ploeg wint zal ik erg tevreden zijn. We hebben de punten ook nodig om nog kans te maken op Play-off 1.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties