Interview Fernandez: "Type-elftal staat er bijna"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Fernandez: "Type-elftal staat er bijna"
Foto: © SC

AA Gent redde zich vorige week tegen Bergen en kan dus aan de voorbereiding van Play-off II beginnen. Met Cercle ontvangt het vanavond een haalbare kaart. Coach Fernandez zit momenteel dicht bij zijn type-elftal."

Sander De Graeve in Gent

"De basis staat er", aldus Fernandez. "Enkel vooraan moeten we nog uitmaken wat de beste invulling is. Kagé en López hebben we iets later ingepast. Niet alle spelers zijn ook op hetzelfde moment fit." Momenteel is Brüls namelijk geblesseerd.

Ook Yaya Soumahoro is vaak out. "Zijn enige probleem is zijn gezondheid, zijn fitheid. Hij heeft erg vaak spierblessures en kan nooit een volledige week trainen. Vorige week kon hij twee dagen meetrainen. Deze week was het iets beter, hij miste de training op zondag."

Jorge López was vorige week op Bergen belangrijk met een assist. "Ik ken López erg goed, hij kan nog beter. Het is een atypische flankspeler, meer een organisator van op de flank. Hij heeft een uitstekende laatste pass. We zullen hem zowel centraal als op de flank uitspelen. Ook Kagé kan beide posities aan."

Na de wedstrijd tegen Cercle is er een vrij weekend. Gent plant dan geen oefenwedstrijd en geeft de spelers vrijaf. "Ik ga ook even terug naar Zaragoza", aldus Fernandez.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties