Scheidsrechter Geldhof: "Veld lag spiegelglad"

Christophe van den Boom
| 10 reacties
Scheidsrechter Geldhof: "Veld lag spiegelglad"
Foto: © SC

Scheidsrechter Frederik Geldhof gelastte zaterdagavond de wedstrijd tussen Charleroi en Zulte Waregem af. De beslissing viel vrij laat en daar was niet iedereen tevreden mee. Geldhof geeft meer uitleg over zijn beslissing.

“Om 15 uur was er een eerste keuring. Er was op dat moment geen vuiltje aan de lucht. Het veld lag er hard, maar effen bij. De ploegen konden probleemloos voetballen”, aldus Geldhof aan Het Laatste Nieuws.

Even later begon het te sneeuwen en om 17.30u greep de scheidsrechter in. “Op het harde bevroren veld lag een laagje sneeuw van twee centimeter. Dat vroor onmiddellijk aan: het veld lag spiegelglad. Ik kon de veiligheid van de spelers niet garanderen en had geen andere keuze dan de wedstrijd af te gelasten.”

Het is al de tweede keer dit seizoen dat het veld van Charleroi niet bespeelbaar blijkt. Zowat alle eersteklassers beschikken over veldverwarming, behalve clubs als Charleroi en Bergen. Deze voorvallen doen de vraag rijzen of er maatregelen nodig zijn, hoewel de eersteklassers in het verleden besloten om veldverwarming niet verplicht te maken en een dekzeil als alternatief te aanvaarden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties