Top&Flop: Club Brugge en Club Brugge

Frank Deckers
| 30 reacties
Top&Flop: Club Brugge en Club Brugge
Foto: © SC

Elke week brengt onze redactie op maandag een beschouwing van het weekend. We nemen goede en slechte prestaties en/of gebeurtenissen op in deze Top&Flop.

Top

Belgen in het buitenland

De Belgen waren de voorbije week goed bij schot in het buitenland. Onder andere Lukaku (2X), Hazard, Dembele, Lamah en De Bruyne deden de netten trillen. Het Belgische legioen krijgt ondertussen een goddelijke status bij hun clubs in het buitenland. Prijs, eer en glorie zijn hun deel.

Er zijn nog andere Belgen die het voorbije half jaar vaak hebben gescoord. Benteke zit al aan 15 goals en Fellaini heeft er ook 11 gemaakt. En er zitten een paar beauty's tussen. De knal van Hazard tegen Praag in de 92ste minuut bijvoorbeeld was subliem en vooral belangrijk. 

Verdediging Gent 

Gent heeft dit seizoen al veel kritiek gekregen, maar ere wie ere toekomt. Op een paar maand tijd heeft Fernandez zijn organisatie op sneltempo op poten gekregen. De ambities voor het seizoen lagen natuurlijk wel in de hogere regionen, maar naar PO II toe tonen de Buffalo's dat ze wel degelijk iets in hun mars hebben. Met Mboyo als speerpunt, maar vooral een verdediging die staat als een huis. Met drie doelpunten tegen sinds de winterstop doet immers niemand beter.

Frank Boeckx zal alvast eens een lange neus getrokken hebben naar Gunther Schepens die in Extra Time eerder dit seizoen liet verstaan dat Boeckx enkel titularis zou worden indien hij zijn baard tot aan zijn voeten lieten groeien. Zoals de Oost-Vlamingen nu spelen zijn ze zeker play-off 1 waardig. 

Club Brugge

De eerste helft van Club Brugge tegen Anderlecht liet zien dat blauw-zwart zijn voet naast de autoritaire leider kan zeggen als ze hun beste niveau halen. Met dit Club Brugge kunnen de play-offs nog spannend worden maar dan moeten ze wel de volledige wedstrijd kunnen afmaken. Een zwak moment op het einde en het kan snel gedaan zijn, Anderlecht heeft intussen getoond dat ze mentaal wel de sterkte hebben om een uitzichtloze situatie nog om te draaien.

Flop

Koen Van Langendonck

Bij afwezigheid van Stijn Stijnen is het bibberen en beven bij Beerschot. Koen Van Langendonck doet wel zijn best maar liet tegen Lierse zien dat hij zeker niet klaar is om in eerste klasse wekelijks het doel te verdedigen. Zeker in een belangrijke degradatiematch zoals tegen Lierse is een goede keeper belangrijk.

Stijnen was ooit de Belgische keeper nummer 1, maar staat al langer gekend om zijn kamikaze-tussenkomsten en zijn winnaarstemperament speelde hem vorige week nog eens parten toen hij serieus verhaal ging halen bij de scheidsrechter. De KBVB stelde een voorbeeld en daardoor missen de Ratten hun sluitstuk in de belangrijkste matchen van het seizoen. Geen slimme actie van de goalie en vooral een verlies voor zijn ploeg.

Dankzij de blunder van Van Langendonck kregen wij bij Voetbalkrant.com wel veel reclame.

Charleroi

Het veld van Charleroi is eerste klasse onwaardig. Dit weekend werd alweer een match van de Zebra's afgelast omdat hun veld niet op tijd klaar raakte. Sneeuw was de boosdoener maar als eersteklasser begint het toch op de zenuwen van de tegenstanders te werken. Als het zo doorgaat, gaan ze nog zwarte sneeuw zien.

Deze keer was Zulte Waregem het kind van de rekening. Voor Zulte Waregem is het ook nog extra pijnlijk omdat ze door de afgelasting Leye en Malanda missen tegen Anderlecht. 

Supporters Lokeren

De supporters van Lokeren hebben van zich laten horen. Ondanks een goed seizoen vonden ze het toch toepasselijk om het stadion van Waasland-Beveren af te breken. Eerst trokken ze stoeltjes los en smeten ze die op het veld. Daarna hadden ze blijkbaar nog wat dorst want ze bedreigden het personeel om gratis drankbonnetjes te bekomen. Als je veel drinkt is een sanitaire stop blijkbaar ook onvermijdelijk. De toiletten moesten het immers ook ontgelden.

Club Brugge

Club Brugge was de eerste 70 minuten top maar de laatste twintig minuten werd het bijna nog een zwanenzang. Een 2-0 voorsprong mag je als topclub nooit weggeven en zeker niet tegen een rechtstreekse concurrent. Indien ze spelen zoals de laatste twintig minuten mogen ze blij zijn dat ze play-off 1 spelen. Anderlecht-trainer John Van Den Brom had voorspeld dat het laatste kwartier het belangrijkste ging worden en hij kreeg gelijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties