Hazard: "Hier kan ik laten zien wat voor speler ik echt ben"

Dries Van den Bergh
| 0 reacties
Hazard: "Hier kan ik laten zien wat voor speler ik echt ben"
Foto: © SC

Thorgan hazard blikt terug op zijn eerste maanden in België. De broer van superster Eden heeft zich bij Zulte-Waregem ontpopt tot sterkhouder en publiekslieveling. "Ik deed alles op mijn eigen ritme en nam rustig de tijd", vertelt de dribbelaar aan La Derniere Heure.

Hazard speelde zijn eerste professionele wedstrijden bij het Franse RC Lens. “Bij Lens wist niemand echt wie ik was”, geeft Hazard toe. “De paar wedstrijden die ik daar speelde waren niet genoeg om mijn ware ik te tonen aan het publiek. Hier raap ik meer dan genoeg speelminuten om de mensen te overtuigen en om te laten zien wie ik echt ben.”

Toen Zulte-Waregem afgelopen zomer de komst van Hazard aankondigde, waren de verwachtingen hooggespannen. “Dat kan natuurlijk niet anders als je een broer hebt die zulke grootse dingen gedaan heeft in de Franse competitie. Het is niet makkelijk om in zijn schaduw te spelen. Zeker als je ziet hoe snel hij zich ontwikkeld heeft. Maar ik neem rustig mijn tijd.”

Broer zijn van een internationale stervoetballer brengt ongetwijfeld druk met zich mee, maar daar lijkt Thorgan weinig last van te hebben. “Ik weet niet hoe dit komt. Maar bij Eden is het nog beter. Hij lijkt wel immuun voor al die druk. Hij speelt nog steeds alsof elke match een vriendschappelijk potje voetbal in de tuin is. Ik denk er soms nog te veel over na, maar meestal valt de druk wel mee.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties