Ilhan Mansiz: van topvoetballer tot kunstschaatser

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 5 reacties
Ilhan Mansiz: van topvoetballer tot kunstschaatser
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ilhan Mansiz, bij sommigen zal die naam nog een belletje doen rinkelen. Mansiz schoot Turkije namelijk op het WK in 2002 naar de halve finale. Nu wil Mansiz zijn land opnieuw vertegenwoordigen. Op de Winterspelen in Sochi dan nog, als kunstschaatser.

Ilhan Mansiz scoorde in de kwartfinale van het WK 2002 de golden goal die Turkije voorbij Senegal bracht. Mansiz moest in 2007 een punt achter zijn voetbalcarrière zetten door de gevolgen van een auto-ongeluk. Hij werd toen als voetganger van de baan gemaaid. Nu vond de voormalige international een nieuw doel.

Hij nam deel aan de Turkse versie van Dancing on Ice, sterren op de dansvloer maar dan op ijs. Zijn prestatie was er zo goed dat hij, samen met zijn schaatspartner Olga Bestandigova, besloot om te trainen voor het kunstschaatsen op de Olympische Winterspelen van volgend jaar in Sochi.

"We hopen niet op een medaille. Alleen al deel uitmaken van de Olympische selectie zal zoveel meer betekenen dan winnen", aldus Mansiz aan The Guardian.

Ilhan Mansiz wordt overigens de eerste atleet die zowel aan het WK voetbal als aan de Winterspelen zal deelnemen. Bekijk hieronder nogmaals zijn golden goal tegen Senegal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties