Reactie Boi: "Goede stap naar Brussel"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Boi: "Goede stap naar Brussel"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Frederik Boi heeft, na de 1-2 zege op Kortrijk, een ander beeld van de beker van België. Vlak na de nederlaag tegen Club mochten ze volgens de rechtsback de beker steken waar de zon niet schijnt.

Sander De Graeve in Kortrijk

"Toen sprak ik vooral uit frustratie na die verloren derby tegen Club. Als ik zou moeten kiezen tussen het behoud en de bekerfinale, kies ik ook duidelijk voor het behoud."

De zege op Kortrijk is alvast een opsteker. "Dit is een deugddoende overwinning voor al wie met Cercle begaan is, wel een beetje jammer dat het in de beker is en niet in de competitie. We hebben een grote stap gezet naar de finale in Brussel. Dat zou ook mooi zijn voor de supporters die ons toch dag in dag uit steunen. Ik heb nog geen negatief woord gehoord op de tribunes, ondanks de slechte resultaten. Dat geeft moed om door te gaan."

Het publiek in Kortrijk nam de eigen ploeg wel op de korrel. "Ik hoorde er ook een paar uitgefloten worden. Toch opmerkelijk als je ziet wat Kortrijk elk jaar met beperkte middelen presteert. Het toont aan dat mensen snel vergeten. Ook Hein Vanhaezebrouck reken ik bij de beste coaches in eerste klasse."

Cercle profiteerde van verdedigende foutjes bij Kortrijk. "Dat geluk dwingen we ook af. We waren erg aanwezig in de zestien. Donderdag waren we dat ook, maar toen gingen die kansen er niet in. Uchebo zette zich ook steeds goed door."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties