Vanhaezebrouck: "Neem Cercle au sérieux"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 6 reacties
Vanhaezebrouck: "Neem Cercle au sérieux"
Foto: © SC

Vanmiddag staat de uitgestelde heenwedstrijd van de halve finale van de beker van België tussen Kortrijk en Cercle op het programma. Kortrijk is de grote favoriet, maar coach Hein Vanhaezebrouck onderschat Cercle niet.

"De realiteit is fiftyfifty", aldus Vanhaezebrouck in Het Nieuwsblad. "Dat we nu Cercle in een verder stadium van de competitie treffen maakt niet veel uit. Als je een bekerfinale kunt pakken, dan ga je daar als voetballer voor. Ze zullen makkelijker focussen op die bekermatch dan op de competitie. Ik neem Cercle zeker au sérieux want ze hadden een zwaarder parcours dan wij."

De match, die normaal op een weekdag gespeeld zou worden, werd tweemaal uitgesteld. "Het veld was niet bespeelbaar. We zijn nu wel tevreden dat we thuis op zondag spelen. Er zal meer volk zijn dan op die dinsdag om 20.45 uur. Nu kunnen ook kinderen en families komen, die anders de kans niet krijgen. Er zal sfeer zijn en hoe meer volk hoe meer vreugde."

Volgens Vanhaezebrouck kan deze wedstrijd al bepalend zijn: "Het eerste deel van een dubbel duel is meestal bepalend, maar niet beslissend. Dat bewezen wij al door enkele jaren terug AA Gent met 5-1 te kloppen, maar ginder gingen we er uit. Ik zal nooit spreken van een uitgangspositie die zeker is. Maar winnen is de boodschap."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties