Rik De Saedeleer (89) overleden

Timothy Collard
Timothy Collard
| 67 reacties
Rik De Saedeleer (89) overleden
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Oud-voetbalcommentator Rik De Saedeleer is niet meer. De legendarische voetbalstem overleed afgelopen weekend en werd intussen in intieme kring begraven. De Saedeleer werd 89.

Rik De Saedeleer was voor hij in de journalistiek stapte ook zelf actief als voetballer. Hij speelde na Wereldoorlog II voor Racing Mechelen en werd zelfs tweede in eerste klasse tijdens het seizoen 1951-1952.

In 1958 werd De Saedeleer gepolst als verslaggever voor de NIR, de latere VRT. Hij ging in op het voorstel en werd de meest bekende voetbalstem ooit in ons land. Hij leefde zich altijd ontzettend in in zijn rol als commentator en bracht steeds gepassioneerd verslag uit.

Toen Erwin Vandenbergh op het Wereldkampioenschap in 1982 het winnende doelpunt maakte tegen Argentinië, ging De Saedeleer volledig uit zijn dak. “Daar is ‘em, daar is ‘em. Goaaaal, goal, goal, goal”, brulde hij door zijn microfoon. Iets wat voetbalminnend België zich nog herinnert als was het gisteren.

Na het WK in 1998 ging De Saedeleer met pensioen. In 2008 nam hij nog een trofee in ontvangst ter ere van zijn carrière. Hij ontving de trofee tijdens de Nacht Van De Vlaamse Televisie Sterren. Ook in 2008 analyseerde hij nog wedstrijden op het EK 2008.

In 2011 verscheen nog een boek over de legendarische voetbalcommentator. In samenwerking met Carl Huybrechts bracht De Saedeleer een boek uit met memoires uit zijn rijkgevulde carrière.

Beluister hieronder nog eens het geweldige commentaar van Rik De Saedeleer:

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties