Vanoppen: "Ik ga sowieso door"

Dries Van den Bergh
| 110 reacties
Vanoppen: "Ik ga sowieso door"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na het verlies tegen Waasland-Beveren moet Beerschot zich opmaken voor Play-Off III. Voorzitter Patrick Vanoppen geeft de moed echter niet op. "Ik blijf vechten, ook in tweede klasse", klinkt het.

“In  het voetbal kan het raar lopen”, vertelde de voorzitter aan Sporza. “We staan op de vijfde plaats na tien wedstrijden en elke voetbalexpert is positief over ons. Daarna gebeurde iets wat we totaal niet verwacht hadden: We gleden af en zijn blijven afglijden. Niemand had dit zien aankomen, maar de cijfers zijn de cijfers: we moeten Play-Off III spelen en dat is een grote teleurstelling.”

Beerschot staat nu op voorlaatste plaats, maar Vanoppen vindt dat trainer Jacky Mathijsen niet de schuld treft. “Hij heeft zijn uiterste best gedaan. Hij heeft van het team opnieuw een gemotiveerde en gedreven groep gemaakt. Maar als je kijkt naar de penalty die wij tegen krijgen, dan moeten er in België elk weekend duizenden penalty’s gefloten worden. Als je met zulke beslissingen te maken krijgt, wordt het natuurlijk ook moeilijk.”

Verder legt Vanoppen de schuld bij het Antwerpse stadsbeleid. “Sommige mensen lijken er plezier in te hebben om het beeld te creëren dat voetbal in Antwerpen enkel rotzooi is. Maar onze vrouwen spelen aan de top in de BeNe-liga, maar daar krijgen we geen subsidies voor.”

“Ons project krijg al acht jaar geen steun", verduidelijkt Vanoppen. Gaat het nu om een nieuw stadion, of een nieuw jeugdcomplex. Men wil zelfs niet borg staan voor ons, ook al betalen we het zelf af. Maar er wordt dan wel gezegd dat ik alles blokkeer. Ik zou dus mijn bedrijf moeten laten afhangen van een luchtbel door in een compleet onduidelijk verhaal te stappen. In Mechelen kan men een nieuw stadion zetten, in Bergen krijgen ze steun. Het lukt overal, behalve in Antwerpen. En daar zie ik maar één grote verantwoordelijke voor: Ludo Van Campenhout.”

Maar de exentrieke voorzitter wil blijven strijden voor Beerschot. “Veel mensen zouden mij graag zien opgeven, maar ik ga sowieso door. “Ik zal blijven vechten, ook in tweede klasse. Hier gaat men er vanuit dat tweede klasse een echt hel is. Maar cijfers wijzen erop dat het mogelijk is om snel terug te keren.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties