"Vanoppen hoeft van ons niet weg"

Mathias Dumarey
| 284 reacties
"Vanoppen hoeft van ons niet weg"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Advancesport, de Duitse firma die in het voorbije jaar al 3,3 miljoen euro pompte in Beerschot AC, is vandaag in GvA duidelijk. "Van ons hoeft Vannoppen niet weg. Het belangrijkste is dat de club gered wordt."

Adam Mandzaria, topman van Advancesport, beseft dat Beerschot AC sportief en financieel in moeilijke papieren zit. "Iedereen ziet dat. Hoe we dit moeten oplossen, is niet meteen duidelijk. Zodra we alle informatie uit Antwerpen hebben, gaan we samenzitten met onze advocaten om te beslissen welke actie we zullen ondernemen", klinkt het bij de Poolse Duitser. 

Advancesport kan aanspraken maken op vijftig of zestig procent van de aandelen. Het bedrijf kreeg een meerderheid van de aandelen als borg voor de investeringen die ze deden. "We hebben inderdaad de garantie om de meerderheid te hebben, maar het is nooit onze ambitie geweest om de controle van de club in handen te krijgen. Een club runnen is geen eenvoudige business. Misschien zal het wel even moeten, maar het is ons nooit hierom te doen geweest", gaat Mandzaria verder.

Mandzaria wil niet al te diep ingaan op het feit dat Beerschot naar de rechter trok om bescherming te vragen aan zijn schuldeisers. "Emoties hebben geen zin. We hebben nog steeds contact met Vanoppen. Het belangrijkste nu is dat de club wordt gered. Voor ons hoeft Vanoppen ook helemaal niet weg. Dat is volgens ons de oplossing niet. Beerschot terug financieel gezond maken, dát is de oplossing", klinkt het bij Advancesport.

"Weet je, wij willen Beerschot helpen om terug een toekomst te hebben. Een stad als Antwerpen verdient topvoetbal en iedereen moet er alles aan doen om de club terug te brengen naar zijn echt niveau", besluit Mandzaria.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties