Interview "Vanoppen is zoals Anderlecht: je bent voor of tegen hem"

Fabian Morren
| 154 reacties
"Vanoppen is zoals Anderlecht: je bent voor of tegen hem"
Foto: © SC

De reguliere competitie is achter de rug. Zijn de fans in eerste klasse tevreden over de prestaties van hun team en wat verwachten ze nog in de play- offs? Onze redactie deed een rondvraag.

Beerschot staat er niet goed voor. Een voorlaatste plaats in de reguliere competitie en dus veroordeeld tot het spelen van play-off III. Daarin moet Beerschot proberen de eindronde met tweedeklassers af te dwingen. Er liep heel wat fout dit seizoen en bovendien hangt de club ook een financieel Zwaard van Damocles boven het hoofd.

"Het financiële gedeelte komt in orde", klinkt het overtuigd bij Marc Janssen van de supportersfederatie en voorzitter van supportersclub De Mannekes. "Patrick Vanoppen is zoals Anderlecht: je bent voor of tegen hem. Ikzelf ben pro-Vanoppen."

Volgens Janssen zijn er een aantal oorzaken waarom het dit seizoen voor Beerschot fout ging. "Eerst en vooral speelden we met een fout systeem. Het is volgens mij ook fout om Pacovski van de hand te doen. Dat had niet mogen gebeuren." De Beerschot-fan verwijst naar de transfer van de Macedoniër naar KV Mechelen. "Ook Coulibaly had men niet uit de kern mogen zetten. Hij had nog van grote waarde kunnen zijn voor ons."

"Eens Beerschot, altijd Beerschot!"

Opvallend: de Beerschot-fans steunden de club steeds in zeer moeilijke momenten. Thuis tegen Lierse was het stadion bijna uitverkocht en ook bij de uitwedstrijden tegen OH Leuven en Waasland-Beveren maakten veel supporters de trip mee. Het is opvallend hoe ze achter hun club blijven staan. "Ik denk dat er bij iedere club wel zo'n supporters zijn", relativeert Janssen. "Ik ken enkel de eigen keuken en voel me hier geweldig thuis. Eens Beerschot, altijd Beerschot!"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties