Interview "Rust en beter imago sinds vertrek Bayat"

"Rust en beter imago sinds vertrek Bayat"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sporting Charleroi kan enkel maar tevreden zijn. Voor het seizoen degradatiekandidaat nummer 1, maar probleemloos in eerste gebleven en nog belangrijker... een héél rustig seizoen gekend.

Wij legden ons oor te luister bij Jean-Noël Antoine, voorzitter van supportersclub 'Allez les Zèbres'. "Charleroi was dé degradatiekandidaat", stak Antoine van wal. "We begonnen met de ploeg van vorig seizoen in tweede klasse, aangevuld met enkele jongens die we oppikten. In de winterstop kwamen er nog drie van Anderlecht bij en dat was het. Natuurlijk zijn we dus tevreden over het seizoen."

"Toegegeven, de supporters waren toch wat ongerust voor het seizoen. Het was delicaat om de competitie te beginnen met een ploeg die het in tweede wel goed deed, maar in eerste nog niet veel bewezen had. We hadden ook geen geld om vedetten te kopen, want er moesten nog financiële putten uit het verleden gedicht worden, maar het liep allemaal goed af."

"Verzuurde relatie met Abbas Bayat"

De PO's moet dienen als voorbereiding op volgend seizoen. "De directie heeft dat ook al aangegeven en de supporters vinden dat goed. Geef wat jonge spelers de kans, test wat jongens die niet veel aan de bak kwamen en vergeet het klassement. We moeten die PO II gebruiken om progressie te kunnen maken naar volgend seizoen toe en kijken waar we nog versterkingen nodig hebben", aldus Antoine.

Ook het vertrek van Abbas Bayat maakte dat er meer steun kwam aan de ploeg. "Veel supporters hadden een verzuurde relatie met de vorige voorzitter", knikt Antoine. "Er werd veel energie verprutst in het over en weer verwijten slingeren. Bayat had ook zijn problemen met sommige spelers, de staf en met Pierre-Yves Hendrickx. Nu is er een evenwicht gevonden tussen de twee en steunen de supporters hun ploeg meer in plaats van zich te focussen op Bayat. Het is rustiger geworden en het imago van de club is er ook op vooruit gegaan. Sponsors geloofden er ook niet meer in, maar keren nu wel terug."

Enige commotie dit seizoen: het plotselinge ontslag van trainer Yannick Ferrera. "Dat blijft voor ons supporters een vraagteken. Had het nu met geld te maken? Hij alleen kan dat beantwoorden. Ik heb Yannick op stage in Turkije beter en van kortbij leren kennen. Het leek me een sympathieke man met een professionele visie. Maar we weten echt niet wat er binnenskamers gebeurd is", besloot Antoine.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties