Interview Chadli: "Collega's vragen me altijd wanneer ik naar PL kom"

Chadli: "Collega's vragen me altijd wanneer ik naar PL kom"
Foto: © SC

Nacer Chadli speelt in vergelijking met de rest van de Rode Duivels bij het 'bescheiden' Twente. Toch is hij één van de spelers die door Marc Wilmots sowieso opgeroepen wordt. Chadli ziet zijn toekomst ook wel elders liggen.

Chadli is pas hersteld van een kuitblessure, speelde nog geen volledige wedstrijd, maar is wel bij de kern van de Rode Duivels. "Ik ben wel al twee weken aan het trainen, maar mis nog wat ritme", gaf de flankspeler van de Tukkers toe. "Ik heb geen reactie gekregen. Ik denk wel dat ik klaar ben. De bondscoach heeft vertrouwen in mij en dat doet wel deugd."

Ondertussen is bij zijn club Twente de hemel gedeeltelijk opgeklaard na een hoop mindere resultaten waardoor ze wegzakten in het klassement. "Toen ik net hervatte, was de ambiance weg. Dat moet ik toegeven. Nu hebben we gewonnen en is de druk iets minder. De verandering van trainer (McClaren werd ingewisseld voor Schreuder, nvdr.) heeft ons ook deugd gedaan. Er moest iets gebeuren", bevestigde Chadli die al een tijdje met een transfer in verband gebracht wordt. "Alles op zijn tijd. Als ik bij de Rode Duivels kom, vragen ze me elke keer wanneer ik naar de Premier League kom. (lacht) Ik heb nog een contract voor een jaar bij Twente, maar verlengen doe ik niet meer. We zullen zien op het einde van het seizoen."

Bij Twente staat Chadli altijd op de linkerflank terwijl hij door Wilmots de laatste twee wedstrijden centraal werd uitgespeeld. "Het is anders. Ik voel me centraal ook wel goed naast Marouane of Moussa. Witsel speelt nu als zes en met hem in je rug is dat wel makkelijk. Bij Twente komen er veel ballen over de flank. Bij de nationale ploeg ook, maar ook veel door het centrum. Ik kom dus veel aan de bal en dat heb ik graag", lachte Chadli.

Voor vrijdag moet Chadli nog niet in de ploeg verwacht worden. Hij mikt zelf ook op de thuismatch dinsdag. "Ik heb toch wat achterstand. Dinsdag zou misschien wel beter zijn. Maar daar spreken we nu nog niet over. We fixeren ons op vrijdag. Iedereen weet dat we drie punten moeten pakken. We kunnen het ons niet permiteren om daar punten te verliezen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties