Boze Wilmots: "Ze deden niet wat was afgesproken"

Boze Wilmots: "Ze deden niet wat was afgesproken"
Foto: © SC

Marc Wilmots was blij met de uitslag, maar voor de rest mogen er een paar een uitbrander verwachten. De bondscoach kon immers niet lachen om de eerste helft waarin er veel te veel ruimte werd weggegeven.

Wilmots zag zijn verdediging een paar keer in de fout gaan en daarbij viseerde hij vooral Alderweireld en Vertonghen. "We wisten op voorhand dat het een moeilijke ploeg zou zijn. De verdediging deed niet wat ik gevraagd had", aldus Wilmots. "De backs speelden veel te hoog en dat was niet afgesproken. Ik was kwaad bij de rust. We hadden wat geluk en konden rekenen op een goede keeper."

"In de tweede helft ging het heel wat beter. Daniel en Thomas werden niet langer aan hun lot overgelaten. We hebben het onszelf moeilijk gemaakt door zoveel balverlies te lijden. Zulke fouten kunnen cruciaal zijn. Maar goed, we staan met 13 op 15. Daarop kunnen we doorgaan."

Wilmots zag zijn ploeg beter worden met enkele uitblinkers. "Dat Eden goed was, zag ik ook. Iedereen kent zijn kwaliteiten en het is mooi dat het er nu ook uitkomt bij de nationale ploeg. Maar zeker Courtois niet vergeten. Iedereen werd beter naargelang de wedstrijd vorderde. Nu ligt de focus op dinsdag."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties