Reactie Vanhaezebrouck: "Defensieve fouten"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Vanhaezebrouck: "Defensieve fouten"
Foto: © SC

Hein Vanhaezebrouck werd met KV Kortrijk uitgeschakeld door Cercle Brugge in de halve finale van de Beker van België. De coach kon zijn tactisch plannetje gisterenavond niet helemaal uitvoeren."

Sander De Graeve in Brugge

"We hebben tien dagen getraind op een andere manier van spelen voor deze wedstrijd. Dan is het natuurlijk jammer dat ons plan in het water viel door het uitvallen van Matton in de opwarming. We gingen normaal Dejaegere sparen om in de tweede helft of de verlengingen de ban te breken. Jammer genoeg moest hij starten en werd hij voor rust al van het plein geschopt."

De tackle van Boi op Dejaegere zat Vanhaezebrouck hoog. "Tegenwoordig worden tackles met de voet vooruit heel streng bestraft. Dit was echter een ouderwetse tackle langs achter, waar vroeger altijd rood voor getrokken werd. Nu was dat niet het geval. Door de blessure zullen we Brecht lange tijd moeten missen. We moesten zo ook een wissel gebruiken die in de verlengingen nog van pas was gekomen."

Kortrijk kwam 0-2 voor, maar gaf het toch nog uit handen. "We wisten dat het moeilijk zou worden en we tweemaal moesten scoren. In de eerste minuut kon Cercle eigenlijk al op voorsprong staan. We komen daarna toch 0-2 voor. Dan moet je alles dichtgooien, maar dat lukte niet. We kregen een goal tegen zoals de twee uit de heenwedstrijd. Defensieve fouten lagen aan de basis van deze uitschakeling."

Kortrijk kon nochtans buitenshuis nog eens scoren. "Nu scoren we drie keer op twee wedstrijden, dat is een gemiddelde dat immens veel hoger ligt dat wat we in de competitie halen. Dat was vandaag echter niet voldoende. Cercle verdient deze zege volkomen. Onze doelman hield ons vandaag meermaals recht."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties