Interview Naessens: "Het nieuwe stadion wordt enorm belangrijk"

Naessens: "Het nieuwe stadion wordt enorm belangrijk"
Foto: © SC

In het laatste deel van ons gesprek met Zulte Waregem-voorzitter Willy Naessens belichten we vooral het financiële aspect en de daaraan verbonden verbouwing van het huidige stadion. "De financiële puzzelstukjes beginnen te passen", aldus Naessens.

Voorzitter, kijken de mensen nu anders tegen de club aan na de recente successen?

"Ja, echt wel. Mensen zien ons echt als titelkandidaat. Zelfs het oude Waregem heeft nooit kampioen gespeeld. Het is uniek voor deze regio."

Zegt u nu dat de titel toch een ambitie is?

"Ik oordeel pas na twee matchen. We hebben nu één punt. Na volgend weekend zal er meer duidelijk zijn. We hebben in ieder geval nog een lange weg af te leggen. Na volgend weekend zullen we zien hoe we er voor staan. En dan spreek ik misschien iets stoutere taal. Maar voorlopig is er niets gewonnen of verloren. We kunnen nog eerste of laatste worden."

Komen er door het succes ook meer sponsors aankloppen?

"We komen in ieder geval in een mooi daglicht te staan. Er is natuurlijk ook de economische crisis en het is niet makkelijk voor de bedrijven. Maar we zijn aan het onderhandelen met onze partners en het ziet er goed uit."

Een nieuw stadion zit er ondertussen aan te komen.

"Wij huren voorlopig het stadion tijdens matchdagen. Samen met een financiële groep zijn we nu aan het kijken om te verbouwen. In het 'nieuwe' stadion zou onder meer ook een bowling, restaurant, appartementen, een hotel enzovoort aanwezig zijn. Ieder van die ondernemers betaalt ook een stukje. Indien dat alles rond is en de handtekeningen gezet zijn, kunnen we beginnen. De stad schenkt de gronden aan ons en de ontwikkelaar. Het is nu enkel kwestie van de financiële puzzelstukjes in elkaar te passen. Maar we staan al ver."

Dat nieuwe stadion is wel belangrijk voor jullie groei?

"Natuurlijk. Het is belangrijk dat het er zo snel mogelijk staat."

En dan wordt het ook belangrijk een vaste klant te worden in PO I?

"Dat is de ambitie. Qua TV-gelden staan wij nu op de zesde of zevende plaats. Net onder de topploegen dus. Dat willen we bevestigen en geleidelijk het budget verhogen."

Zo een succesjaar, wat doet dat met een voorzitter?

"Kijk, vorig seizoen heb ik slapeloze nachten gekend en heb ik lang op de toppen van mijn tenen moeten lopen. Na de terugkeer van Dury ging het beter. Dit seizoen compenseert voor wat er vorig seizoen gebeurde. Het geeft een boost. Het één maakt het ander goed."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties