Interview Padt: "Europees kampioen worden met Jong Oranje"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Padt: "Europees kampioen worden met Jong Oranje"
Foto: © SC

In juni start in Israël het Europees kampioenschap voor landenteams onder 21 jaar. Bij Jong Oranje zitten twee 'Belgen' in de selectie. Naast Bram Nuytinck van RSC Anderlecht is ook Sergio Padt van KAA Gent gebrand op een sterke prestatie. "Het EK is nu mijn eerste doel", aldus de goalie.

Door Cédric De Volder in Gent

Padt zag zijn plaats in het Gentse doel ingenomen worden door Frank Boeckx. De 22-jarige doelman was immers een viertal maanden buiten strijd met een hardnekkige voetblessure. “Die blessure was natuurlijk ook een streep door mijn rekening voor het EK. Gelukkig begrijpt de staf van Jong Oranje mijn situatie. Al moet ik mijn selectie nog altijd verdienen.”

"We trekken heus niet naar Israël om in de poulefase te worden uitgeschakeld"

Gent is momenteel nog verwikkeld in een hevige strijd in play-off II. Met het oog op Europees voetbal is het dan ook van levensbelang dat de komende wedstrijden tot een goed einde worden gebracht. Toch is Padt niet bezig met het nieuwe seizoen. “De voorbereiding van het nieuwe seizoen zal voor mij verstoord worden door het EK. Ik moet ook toegeven dat het kampioenschap mijn eerste doel is. Ik werk er nu al enkele maanden naartoe en wil er een goede prestatie neerzetten met de nationale ploeg.”

Naar aloude Nederlandse traditie heeft de doelman van de Buffalo’s geen schrik om ambitie uit te spreken. “We gaan naar het EK om mee te strijden voor de titel. We gaan heus niet naar Israël om in de poulefase te worden uitgeschakeld. (Nederland is ingedeeld in een groep met Spanje, Duitsland en Rusland, nvdr.) Ik wil Europees kampioen worden met Jong Oranje. De selectie is ook ongelooflijk sterk. Er kan zonder problemen een elftal op de been worden gebracht die nu al bij het Nederlands elftal spelen.”

"Ik ben fan van de Premier League en van de Bundesliga. Maar wat koop je ermee als daar op de bank terecht komt?"

De blonde Nederlander heeft zelf ook de droom om voor het Nederlands elftal te spelen. “Er zit natuurlijk heel wat talent in de selectie. Voor mezelf is het noodzakelijk om dan in een grotere competitie te spelen. Ik ben een fan van de Premier League en van de Bundesliga maar wat koop je ermee als je daar dan op de bank terecht komt?”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 2

Nieuwste reacties