Jeurissen hard: "Sommige fouten zijn onvergeeflijk"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 13 reacties
Jeurissen hard: "Sommige fouten zijn onvergeeflijk"
Foto: © SC

De Belgische arbitrage krijgt het de laatste dagen zwaar te verduren. Het proefproject met zes scheidsrechters lijkt een vogel voor de kat. Toch weigert Robert Jeurissen de maatregel af te schaffen.

Ook het voorbije weekend waren de arbitrale blunders opnieuw hét gespreksonderwerp. Aan de Gaverbeek keurde Jerôme Efong Nzolo twee doelpunten van Standard goed die duidelijk vanuit buitenspel werden gescoord. Johan Verbist weigerde dan weer om de bal op de stip te leggen na een foutief contact van Ryan Donk op Dieumerci Mbokani. Nochtans gaf de vijfde man naast het doel duidelijk aan dat het om een strafschop ging.

“Donderdag is er in Leuven een training voor alle scheidsrechters”, aldus een ontgoochelde scheidsrechtersbaas in Extra Time. “We gaan zeker en vast het systeem met zes scheidsrechters evalueren. Daarnaast spelen we in op de foutief beoordeelde fases om er lessen uit te trekken. Het kan niet dat scheidsrechters in play-off I zo’n fouten maken als er zoveel op het spel staat.”

“Sommige fouten zijn onvergeeflijk”, doelt Jeurissen op Nzolo en zijn team in Waregem. “Door de komst van de twee extra scheidsrechters moet de lijnrechter zich enkel op buitenspel concentreren. Die man zal de komende weken niet meer in actie komen.”

Ook rond de penaltyfase op Anderlecht was Jeurissen duidelijk. “Het was strafschop. In dat geval besliste Verbist om er geen te geven, ook al schreeuwde Jonathan Lardot in het oortje dat het zeker penalty was. Ik ben echter niet van plan om Verbist of Nzolo ook te schorsen. We hebben in België maar een tiental arbiters die een echte topper kunnen leiden.”

Jeurissen eindigde echter met een positieve noot. “Fouten zijn eigen aan de sport. Ook op het hoogste niveau maken arbiters foute beslissingen. Kijk maar naar de buitenspelfases van Borussia Dortmund in de Champions League vorige week.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties