Interview Overmeire: "Geen spijt als ik carrière in Lokeren afsluit"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Overmeire: "Geen spijt als ik carrière in Lokeren afsluit"
Foto: © SC

Killian Overmeire is momenteel bezig aan zijn tiende seizoen in de hoofdmacht van Sporting Lokeren. "We zijn de laatste jaren uitgegroeid tot een goede subtopper", aldus de aanvoerder.

Cédric De Volder in Lokeren

Overmeire is het grote voorbeeld voor tal van jonge voetballertjes die momenteel in de jeugdreeksen van Lokeren knokken om erkenning. De 27-jarige verdedigende middenvelder trok op 9-jarige leeftijd naar Daknam om er uiteindelijk aanvoerder te worden van het eerste elftal.

“Bij de duiveltjes en preminiemen voetbalde ik voor het lokale FC Assenede”, vertelt Overmeire in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Als broekventje kreeg ik de kans om stage te lopen bij Lokeren. Ik ben er sindsdien nooit meer weggegaan.”

“Als ik ooit de kans krijg om me sportief en financieel te verbeteren, wil ik het zeker proberen op een hoger niveau”

Peter Maes is de man die Overmeire de laatste seizoenen heeft gekneed tot de speler die hij nu is. Toch verfoeit elke Lokeren-speler de gedreven coach wel eens tijdens een training. “De trainer is enorm veeleisend. Elke training opnieuw zit hij je achter de veren. Het klopt dat ik daar op sommige momenten hoorndol van wordt. Maar het rendeert wel. Een drietal seizoenen geleden stond Lokeren op de rand van de degradatie. Maes kneedde echter een team.”

Sporting knokte zich de voorbije seizoenen twee keer in play-off I. Met ook een bekerwinst op het palmares kunnen de Waaslanders terugkijken op een geslaagde periode. “De wenkbrauwen werden gefronst toen Maes overstapte van KV Mechelen naar Lokeren”, legt Overmeire uit. Maar samen met Willy Reynders (de sportief directeur van Lokeren, nvdr.) had hij destijds al een project voor ogen. Ik dacht toen ook dat het een fabeltje zou zijn. Maar vandaag is de club uitgegroeid tot een goede subtopper.”

“Ik ben onder de indruk van het Duitse voetbal. Een club als Borussia Dortmund is fantastisch om naar te kijken”

De verdedigende middenvelder wordt hier en daar ‘de Jelle Vossen van Lokeren’ genoemd. Overmeire zag immers ploegmaats als Benji De Ceulaer, Laurens De Bock en Derrick Tshimanga vertrekken naar topclubs. Droomt hij zelf ook van een transfer? “Ik speel nu al geruime tijd voor dezelfde club en ik weet dat die vraag nu en dan wordt gesteld”, aldus een nuchtere Overmeire. “Als ik ooit de kans krijg om me sportief en financieel te verbeteren, wil ik het zeker proberen op een hoger niveau. Maar ik ga geen spijt hebben als ik in mijn carrière enkel op Daknam gevoetbald heb.”

Toch steekt de aanvoerder zijn waardering voor de Duitse Bundesliga niet onder stoelen of banken. “De laatste jaren ben ik onder de indruk van het Duitse voetbal. Een club als Borussia Dortmund is fantastisch om naar te kijken. Al denk ik dat Bayern München de Champions League zal winnen.”

Tot slot confronteren we Overmeire nog eens met 19 november 2008. De middenvelder maakte toen immers zijn debuut bij de Rode Duivels (België geraakte niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen Luxemburg, nvdr.). “Ook Eden Hazard debuteerde in die wedstrijd voor de Rode Duivels. Het zal wellicht mijn enige cap blijven”, lacht de aanvoerder van Lokeren. “Maar het is toch een cap!”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties