Interview Advocaat Beerschot: "Vereffenaar moet kijken of bondsschulden te betalen zijn"

Advocaat Beerschot: "Vereffenaar moet kijken of bondsschulden te betalen zijn"
Foto: © SC

Advocaat Dirk De Maeseneer kreeg maandag de ondankbare taak de spelers op de hoogte te stellen van de vereffening van Beerschot. Voorzitter Patrick Vanoppen was - weeral - niet aanwezig.

De Maeseneer kwam omstreeks 14u aan op het Kiel en een uurtje later kwam hij terug buiten na de spelers op de hoogte gebracht te hebben van de situatie. "Spijtig genoeg heeft Beerschot NV geen oplossing gevonden voor de financiële problemen en moet het in vereffening gaan", begon hij zijn uitleg. "Er moet nu een acte opgesteld worden voor de ontbinding en de vereffening van de NV Beerschot. Maar dat zal niet lang duren, één of twee dagen denk ik."

"De Algemene Vergadering (zijnde Vanoppen en Kesters) moeten dan een vereffenaar aanstellen en die moet dan goedgekeurd worden door de Rechtbank van Koophandel. Nee, dat zal ik niet zijn, want ik was te kort bij de zaak betrokken. Concreet wil dat zeggen dat de NV Beerschot stopt te bestaan. Voor Patrick Vanoppen is het verhaal dus ook gedaan. Voor mij was het natuurlijk niet leuk om dit nieuws te brengen. Dit was een begrafenis. De spelers waren dan ook heel ontgoocheld", aldus De Maeseneer.

Bondsschulden: derde klasse of vierde provinciale

Die spelers weten nog niet wat er met hen gaat gebeuren. "Een speler die expliciet in zijn contract staan had dat hij vrij was bij vereffening, die is nu ook vrij. De andere contracten worden nog behouden. Het is de vereffenaar die moet beslissen wat er mee gebeurt. De contracten worden dus niet automatisch verbroken. Indien de vereffenaar de lonen niet kan betalen, kunnen de spelers natuurlijk een ontbinding vragen. Maar hij kan zelf ook beslissen om ze te verbreken."

Indien de vereffenaar ook geen gelden vindt om de bondsschulden te betalen, moet Beerschot in vierde provinciale herbeginnen. In het andere geval mag het in derde klasse starten. "De vereffenaar zal moeten zien welke activa hij in korte tijd ten gelde kan maken. Hij kan bijvoorbeeld ook beslissen om het stamnummer te verkopen of over te dragen, maar daar zijn ook grote schulden aan verbonden. Er is wel wat activa dat verkocht kan worden, maar daar ga ik me niet verder over uitspreken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties