Interview Dury: "Begrijp dat mensen zeggen dat ze liever Anderlecht in de Champions League willen"

Dury: "Begrijp dat mensen zeggen dat ze liever Anderlecht in de Champions League willen"
Foto: © SC

Aardig wat mensen zouden het een slechte zaak vinden voor het Belgische voetbal als Zulte Waregem zou deelnemen aan de Champions League. Zij zien liever Anderlecht kampioen worden. Francky Dury, coach van Zulte Waregem, begrijpt die quote.

Aernout Van Lindt in Waregem

De kampioen in de Jupiler Pro League dit seizoen mag de volgende jaargang rechtstreeks aantreden in de poulefase van de Champions League. Daarom zien een aantal mensen liever Anderlecht richting Champions League trekken om zo meer kansen te hebben op goede resultaten. Coach Francky Dury begrijpt de stelling.

“We blijven een kleine club als Zulte Waregem zijnde. We hebben een budget van 7,5 miljoen euro. In vergelijking met de topclubs in België is dat peanuts. We staan qua budget net in de middenmoot van de eerste klasse.”

“Als je de vergelijking maakt tussen de stadions van Anderlecht en Zulte Waregem is het verschil groot. Wij kunnen misschien ook wel meer plaatsen gevuld krijgen op dit moment, maar om meer fans te blijven hebben moet je continuïteit in je prestaties kunnen leggen.”

“Ook als je kijkt naar pakweg het trainingscentrum, ligt Anderlecht voor op ons. Vanuit die elementen begrijp ik dat mensen zeggen dat Anderlecht beter de Champions League zou spelen in plaats van Zulte Waregem.”

Lees later op het weekend meer van Francky Dury in aanloop naar de clash op zondag in Anderlecht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties