Dit weekend achtste Flanders Tennis-Foot Cup

Dit weekend achtste Flanders Tennis-Foot Cup
Foto: © SC

In het Daknamstadion van Lokeren zal dit weekend weer een Flanders Tennis-Foot Cup worden georganiseerd. Ook deze ondertussen al achtste editie lijkt weer een schot in de roos te gaan worden. Dat laten de organisatoren weten in een persbericht.

Het is intussen inderdaad al de achtste keer. Organisator Jan Van Damme kan het “nauwelijks geloven. Het lijkt nog zoals het gisteren was, die eerste editie op het provinciaal domein Puyenbroek in Wachtebeke. Dat was de pionierstijd van ons toernooi.”

“Nu is het stilaan een begrip aan het worden in de voetbalwereld. Ook dit jaar zijn er weer een aantal bekende namen bij, zoals Davy De fauw (aanvoerder Zulte Waregem), Laurens De Bock (Club Brugge), Nill De Pauw (Sporting Lokeren), Thibault Van Acker (Club Brugge), Gilles De Bilde (ex-Anderlecht), Gunter Schepens (AA Gent), Alain De Nil (ex-AA Gent), Tom Van Hyfte (MVV), Bart Goossens (Lommel) en Bart Vandeneede (ex-SK Beveren).”

Een nieuw record qua deelnemende teams overigens ook, geeft Mich De Meyst mee: “Normaal gezien houden we het op 60 teams bij de volwassenen op zaterdag, maar dit jaar was er geen houden aan. We hebben een kunstgreepje toegepast en zo gekozen voor 72 teams dit jaar en we zullen twee extra terreinen gebruiken.”

Ook het jeugdtoernooi is dit jaar overigens uitgebreider dan ooit: “We hebben dit jaar niet minder dan 48 jeugdteams van alle clubs uit de buurt. Vorig jaar hadden we nog 32 teams. De U11 en U12 zullen in de voormiddag spelen, de U13 en U14 in de namiddag.”

Ook Voetbalkrant.com is er overigens bij als een van de partners van het toernooi: “We hebben echt iedereen nodig om dezelfde kwaliteit te kunnen garanderen. We blijven de lat hoog leggen voor onszelf”, aldus Kenny Verhoene.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties