Update: Decuyper: "Spelen volgend seizoen in het Regenboogstadion"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 460 reacties
Update: Decuyper: "Spelen volgend seizoen in het Regenboogstadion"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Volgens eerdere berichten zou vice- kampioen Zulte Waregem naar het Kiel verhuizen. De deal zou deze week al afgerond worden. Update: Patrick Decuyper ontkrachtte via een persbericht intussen de verhuis.

Een vice-kampioen die plotsklaps van stad verandert, het lijkt op het eerste zicht wel erg vreemd. Het lijkt wat weg te hebben van toestanden die eerder enkel in de Verenigde Staten gebeurden. Daar beslissen eigenaars van franchises, men noemt het daar geen clubs, ook af en toe om hun biezen te pakken. Zo verhuisden de New Jersey Nets onder leiding van Jay-Z naar Brooklyn om er als de Brooklyn Nets door het leven te gaan.

Nu zou het kunnen dat we zoiets ook in België meemaken. Volgens Sport/Voetbalmagazine wordt de deal deze week afgerond en zijn enkele zwaargewichten uit de zakenwereld alsook het Antwerpse stadsbestuur betrokken partij. Onder meer Jan Peeters, van het medisch bedrijf Arseus, en Christian Van Thillo (De Persgroep) zouden betrokken zijn. Patrick Decuyper van Zulte Waregem had het eerder nog op een fusie met Kortrijk, maar nu lijkt het dus Antwerpen te worden. De jeugd, de voetbalschool van Thomas Caers incluis, zou wel in Waregem blijven. We zijn benieuwd wat de supporters, indien de deal doorgaat, hiervan zullen vinden.

Update: We proberen een statement van de betrokken partijen te krijgen, stay tuned!

Update: Zonet liep een persbericht van Patrick Decuyper binnen op de redactie. De manager van Zulte Waregem belooft de supporters dat er wel degelijk in het Regenboogstadion gevoetbald zal worden volgend seizoen. Hij laat echter niet na om kritiek te uiten op de stad Waregem. “De club is zeer ongelukkig met de houding van de eigenaar van het Regenboogstadion, stad Waregem, dat ondanks veel beloften de laatste vijf jaar nog niet veel omgezet heeft in daden. Dan denk ik aan het stadiondossier, het oefencomplex en de erbarmelijke staat van de oefenvelden. Ik kan onze supporters alvast beloven dat er volgend seizoen in het Regenboogstadion gevoetbald zal worden.”

Update: Bart De Wever verklaarde intussen bij Radio 1 dat er hard gewerkt wordt aan een nieuwe eersteklasser in Antwerpen, maar was verder karig met details. "We zitten op een dieptepunt, dat kan niemand ontkennen. We proberen nu met de stukken die op tafel liggen iets te bouwen. Er is een stadion, er zijn verschillende voetbalploegen in het Antwerpse, er is wel wat belangstelling van ploegen buiten Antwerpen. Er zijn misschien investeerders die iets willen doen." De Antwerpse burgervader weet wel dat er veel tijdsdruk is. "Het gaat om een kwestie van dagen."

Update: De verantwoordelijken van diverse supportersclubs van Zulte Waregem hebben om een onderhoud gevraagd morgen met Decuyper. Tot dan roepen ze op tot rust en kalmte.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties