De Preter: Kompany zoekt enkel toppers"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 3 reacties
De Preter: Kompany zoekt enkel toppers"
Foto: © SC

Jesse De Preter is de man die de ideeën van Vincent Kompany in de praktijk moet uitvoeren. Ook in BX Brussels, één van de paradepaardjes van de Rode Duivels, ziet de CEO grote mogelijkheden.

Het is de bedoeling dat De Preter als CEO leiding gaat geven aan alle projecten van Kompany. De ex-bestuurder van onder andere Club Brugge en Lierse fungeert als het ware als een overkoepelend orgaan.

“Kompany is bij mij uitgekomen via de entourage binnen de nationale ploeg”, legt De Preter uit in Sport/Voetbalmagazine. “Vincent is met verschillende projecten tegelijkertijd bezig en was op zoek naar iemand die daar de leiding kon over nemen. Ik ben een aantal keer naar Manchester gereisd om over de samenwerking te praten. We hebben allebei onze tijd genomen vooraleer tot een beslissing te komen.”

Vooral de professionele aanpak trok de CEO over de streep. “Ik ben er zeker van dat ik qua omkadering goed zal zitten. Kompany is enorm veeleisend en is op zoek naar topprofielen. Het zijn stuk voor stuk mensen die ook al buiten het voetbal hun strepen hebben verdiend. Namen? Die kan ik momenteel nog niet geven.”

“Het is bovendien uniek dat iemand vanuit het niets een club begint”, besluit De Preter. “Ik had het Brusselse dossier zelf ook al bestudeerd en was tot de conclusie gekomen dat er mogelijkheden lagen. De rol van Kompany zelf? Hij heeft geen uitvoerend mandaat, maar wil van alles op de hoogte blijven. Ons bedrijfsmodel schrijft voor dat het dagelijks bestuur rapporteert aan de eigenaar. Ik hang dagelijks aan de telefoon met Vincent.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties