Interview Van Holsbeeck over transfers: "Ik voel geen druk"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 90 reacties
Van Holsbeeck over transfers: "Ik voel geen druk"
Foto: © SC

Het is de laatste weken relatief windstil in en rond het Astridpark. In de wandelgangen is een transfergerucht nooit veraf, maar de realiteit is meestal een ander paar mouwen. Hoe zit het nu precies met de transfers bij RSC Anderlecht?

Cédric De Volder in Anderlecht

De laatste weken werd er vooral gewag gemaakt van een ware exodus uit de hoofdstad. Dieumerci Mbokani, Lucas Biglia, Cheikhou Kouyaté en Milan Jovanovic. Het is slechts een greep uit de lijst namen die volgend seizoen een ander shirt zouden gaan aantrekken. Herman Van Holsbeeck belicht in een gesprek met Voetbalkrant.com echter de transfermolen die Royal Sporting Club Anderlecht heet.

UITGAANDE TRANSFERS

Dieumerci Mbokani werd de voorbije weken gelinkt aan West Bromwich Albion, Norwich en Hull City. De Congolese aanvaller vertoeft momenteel echter in Oekraïne om medische tests af te leggen. “Het klopt dat Mbokani momenteel tests aflegt bij Dinamo Kiev”, bevestigt Van Holsbeeck. “Ik heb ook gelezen dat er in Oekraïne een riant contractvoorstel klaar ligt voor hem. Maar op clubniveau is er nog geen enkel akkoord. Of zeven miljoen euro voldoende is? Nee, zeker niet.”

Ook Cheikhou Kouyaté wordt nadrukkelijk in verband gebracht met de blauwhemden uit Kiev. “Maar Kouyaté heeft zelf geen zin in een Oekraïens avontuur. Hij verkiest nog steeds een verhuis naar de Premier League, maar dan moet de afronding van zijn Belgisch paspoort in een stroomversnelling komen.”

En wat met Lucas Biglia? De Argentijnse aanvoerder van paars wit aast al twee jaar op een lucratieve transfer. In de Italiaanse media werd vorige week al gewag gemaakt van een overstap naar Lazio. “Er zijn tijdens play-off I gesprekken geweest met Lazio rond een overgang”, bevestigt de algemeen manager van de landskampioen. “De Romeinen hebben ons een voorstel gedaan, maar van een akkoord wil ik vooralsnog niet horen. Ik wacht zelf ook op respons uit Italië.”

"Tom De Sutter? Is het niet normaal dat de prijs omhoog schiet als er zich een rechtstreekse concurrent aanbiedt? RSCA betaalde destijds ook 2,5 miljoen euro voor een geblesseerde Ronald Vargas"

In eigen land is dan weer een partijtje touwtje-trek ontstaan rond Tom De Sutter. De Oost-Vlaming heeft geen zin in een nieuw seizoen als bankzitter en Club Brugge biedt de aanvaller een oplossing. “Anderlecht wil meewerken aan een oplossing rond De Sutter. Die jongen heeft de voorbije seizoenen immers zijn waarde bewezen. Maar als een rechtstreekse concurrent zich aanmeldt, is het normaal dat de prijs omhoog schiet. Is dat niet de gebruikelijke gang van zaken? RSCA heeft destijds ook 2,5 miljoen euro op tafel gelegd voor een geblesseerde Ronald Vargas.”

Rond Milan Jovanovic is de storm ondertussen ook gaan liggen. De wispelturige Serviër gaat weg, maar heeft nog geen overeenkomst met Olympiakos of Besiktas. “Jova heeft me zelf gezegd dat hij met twee opeenvolgende titels geslaagd is voor zijn examen. Maar de kans bestaat dat hij zich op 24 juni zal aanmelden voor de trainingen. Dat geldt trouwens ook voor Marcin Wasilewski. We bieden beide spelers de mogelijkheid om mee te trainen met de groep tot ze een nieuw onderkomen hebben gevonden. Laat ons zeggen dat Anderlecht op die manier de waardering laat blijken voor hun prestaties van de afgelopen seizoenen.”

INKOMENDE TRANSFERS

“Eerst en vooral wil ik benadrukken dat we niet stilzitten wat betreft nieuwe spelers, maar ik voel momenteel geen druk”, gaat een ontspannen Van Holsbeeck verder. “Door de rechtstreekse kwalificatie voor de Champions League ligt mijn deadline pas op dertig augustus, terwijl dat de voorbije jaren een maand eerder was. Ik verwacht bovendien dat het kampioenenbal ons nog opportuniteiten zal bieden qua spelers. Het begin van de competitie? De kans bestaat dat we tegen eind juli amper één inkomende transfer te melden hebben.”

Vooral de naam van Frederico Villegas, kortweg Vico, weergalmt al enkele weken in Brussel. De Spaanse jeugdinternational, momenteel actief bij de Spaanse tweedeklasser Cordoba, heeft aanbiedingen van FC Sevilla en Benfica op zak. Toch verkiest de aanvallende middenvelder een verhuis naar de Jupiler Pro League, al wil Van Holsbeeck dat niet met zoveel woorden gezegd hebben. “Laat ons zeggen dat de evolutie rond Vico de goede weg op gaat”, geeft de algemeen manager met een vette knipoog mee.

"Is Anderlecht geïnteresseerd in Batshuayi? Ja. Is er al contact geweest met de mensen van Standard? Ja. Heeft Anderlecht al een bod uitgebracht? Nee."

Over Michy Batshuayi is Van Holsbeeck, in tegenstelling tot de vermeende interesse voor Thorgan Hazard en Ilombé Mboyo, dan weer wel duidelijk. “Is Anderlecht geïnteresseerd in Batshuayi? Ja. Is er al contact geweest met de mensen van Standard? Ja. Heeft Anderlecht al een bod uitgebracht? Nee. Hazard en Mboyo? Geen commentaar!”

En wat met Demy de Zeeuw? De Nederlander kwam in de wintermercato op huurbasis over van Spartak Moskou. Enkel in de laatste wedstrijden slaagde de ex-international van Oranje erin om te overtuigen. “We gaan de aankoopoptie sowieso niet lichten. Maar de Zeeuw mag blijven aan de huidige voorwaarden. Anderlecht heeft dan ook een aanbod neergelegd bij Spartak, maar ik heb nog geen antwoord ontvangen.”

Verder liet de algemeen manager nog optekenen dat Denis Odoi tot nader order een speler is van Anderlecht, dat Anthony Vanden Borre volgend seizoen wellicht nog in Brussel zal voetballen en dat Ronald Vargas blijft.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties