Spanje eerste finalist op EK -21

Timothy Collard
| 4 reacties

Spanje heeft zich al eerste land geplaatst voor de finale van het EK -21. De Spanjaarden bleken te sterk voor hun Noorse leeftijdsgenoten en wonnen de partij met 3-0.

De jonge Spanjaarden hadden in de eerste helft duidelijk overwicht, maar op een doelpunt was het wachten tot vlak voor de rust. Rodrigo, de aanvaller van Benfica, tekende voor het openingsdoelpunt. 1-0 was meteen ook de ruststand.

Ook na de koffie was het lang wachten op doelpunten. Spanje wachtte opnieuw tot helemaal op het einde om het verschil te maken. Isco en Morata zorgden in de slotminuten voor een 3-0-eindstand.

Zo is Spanje het eerste land dat zeker is van een plek in de finale op het EK -21. Later vandaag strijden Italië en Nederland om de laatste finaleplaats.