Kortrijk: "Voldoende gewapend om mankementen in aanval te verhelpen"

Kortrijk: "Voldoende gewapend om mankementen in aanval te verhelpen"
Foto: © SC

Volg KV Kortrijk nu via WhatsApp!

KV Kortrijk versterkte zich gisteren met Stijn De Smet en Benito Raman. De West-Vlamingen zetten op die manier fors in op het aanvallende compartiment. "Nu is het enkel nog plotse opportuniteiten afwachten", vertelt Patrick Turcq.

Cédric De Volder in Kortrijk

Vorig seizoen wankelde de Kortrijkzaanse aanval meer dan eens. De Kerels hadden een tonnenvracht aan kansen nodig vooraleer er een bal de weg naar de touwen had gevonden. Hein Vanhaezebrouck voorspelde afgelopen weekend dan ook enkele doorbraken. Na Teddy Chevalier zijn De Smet en Raman twee extra aanvallende versterkingen die bovendien onmiddellijk inzetbaar lijken. Beide spelers komen van KAA Gent.

De Smet tekende een contract voor twee seizoenen, met een optie op een extra jaargang, in het Guldensporenstadion. Raman, die zijn contract bij de Buffalo's verlengde, wordt een jaartje gehuurd. "Het was echter niet mogelijk om een aankoopoptie te bedingen op Benito", vertelt Turcq. "Maar de club is al tevreden dat zo'n talentvolle kerel onze linkerflank voor een jaartje komt versterken."

"Iedereen weet dat de mankementen van KVK zich vorig seizoen in de aanval bevonden", bevestigt ook de afgevaardigd bestuurder. "Ik denk dat we nu voldoende gewapend zijn om daar verandering in te brengen. Of de afhandeling van de transfers met AA Gent vlot verliepen? Dergelijke onderhandelingen zijn nooit evident, maar door onze goede relatie met Michel Louwagie waren er geen noemenswaardige problemen."
 
"Vlaamse club heeft Vlaamse spelers nodig"
 
Opvallend is dat Kortrijk de Franse markt opvallend links laat liggen. Nochtans gingen de Kerels de voorbije jaren maar wat graag shoppen bij onze zuiderburen. "KVK is een Vlaamse club en heeft Vlaamse spelers nodig. Maar met Chevalier haalden we een Fransman, ook al komt die uit de Nederlandse Eredivisie. Als er morgen een buitenkansje passeert uit pakweg Servië of Kroatië, zullen we dat ook niet aan onze neus laten voorbijgaan.
 
"Momenteel hebben we bovendien een testspeler in onze rangen", vertrouwt Turcq ons om te besluiten nog toe. "Het is een middenvelder uit een Nederlandstalig land. Meer wil ik daar voorlopig niet over kwijt."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties