Acheampong verliest op WK U20

Frank Acheampong is er met Ghana U20 niet in geslaagd punten te pakken tegen de min 20-jarigen van Frankrijk. Ghana verloor met 1-3 van de Fransen.

Het WK voor min 20-jarigen is begonnen. Op de openingsspeeldag mochten Frankrijk en Ghana tegen elkaar spelen in de groep des doods, met ook nog de Verenigde Staten en Spanje. Die twee landen spelen later op de avond nog tegen elkaar.

Voor rust werd niet gescoord en lange tijd ging het spel goed op en neer, zonder al te veel grote kansen. Frankrijk had wel het veldoverwicht en zette dat halfweg de tweede helft snel om in twee doelpunten. Na een inworp knikte Kondogbia de 1-0 binnen, even later was het al 2-0 dankzij Sanogo. Hij draaide mooi weg en schoot beheerst binnen.

Bahebeck besliste een kwartier voor tijd de wedstrijd helemaal, al kwam Ghana zelf ook nog tot scoren. Acheampong zorgde daarbij voor de voorbereiding op links en via een tussenstation kwam de bal bij invaller Boakye.